1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Castingnieuws

  Castingnieuws

  Datum: 3/12/2018

  Sam Claflin (The Hunger Games: Mockingjay, Their Finest, Me Before You) (zie foto) zal meespelen in het vijfde seizoen van Peaky Blinders. Hij speelt een charismatische politicus met een uitgesproken visie op Engeland, die Tommy Shelby MP benadert. Tommy realiseert dat zijn antwoord niet alleen gevolgen zal hebben voor zijn familie, maar ook voor de ganse natie.

  Taylor Kitsch die we ons het best herinneren uit het tweede seizoen van True Detective en die ook te zien was in Waco, The Normal Heart en Friday Night Lights, gaat volgens Variety de hoofdrol spelen in een nog ongetitelde HBO-serie. Kitsch gaat Chris Klug spelen, een jonge, familie-georiënteerde drugsdealer die na het nemen van een verkeerde drug, tijdelijk herleid wordt tot een plant. Hij komt erachter dat dit geen ongeval was, maar dat iemand uit zijn directe omgeving hem buitenspel probeerde te zetten.

  Begin volgend jaar starten de opnames van de nieuwe BBC One serie Dracula, geschreven door Steven Moffat en Mark Gatiss, het duo achter Sherlock. Claes Bang, de Deense acteur die te zien was in The Square en eerder in The Bridge/Bron en Borgen, krijgt de hoofdrol. In de driedelige miniserie die zich afspeelt in 1897 in Transsylvanië, bindt hij de strijd aan met het Victoriaanse Londen.

  Donald Sutherland (Trust) gaat in The Undoing, HBO’s prestigieuze miniserie, de vader spelen van Nicole Kidman. Zijn personage Franklin Renner is een gepensioneerde geldbelegger en liefhebbende grootvader, die plots zijn familie moet beschermen wanneer turbulente onthullingen aan het licht komen. Het script is geschreven door David E. Kelley (Big Little Lies) en wordt geregisseerd door Susanne Bier (The Night Manager).

  Sean Bean (Game Of Thrones, Lord Of The Rings) heeft de cast van het BBC-drama World On Fire vervoegd. De populaire Britse acteur zal te zien zijn aan de zijde van Helen Hunt (As Good As It Gets) en Lesley Manville (Phantom Thread). De door Peter Bowker (The A Word) geschreven serie, bekijkt WOII door de ogen van de man op de straat.

  Kyle MacLachlan (Twin Peaks) gaat de Amerikaanse President Franklin D. Roosevelt spelen in Atlantic Crossing, het WOII-drama rond Kroonprinses Martha. De Noors/Engels gesproken serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Kroonprinses Martha die vluchtte voor de Nazi’s en onderdak vond in het Witte Huis waar zij een invloedrijke figuur werd in de wereldpolitiek. Centraal in de serie staat haar relatie met Roosevelt.

  Josephine Bornebusch (Welcome To Sweden, Solsidan) en Sverrir Gudnason (Borg vs McEnroe, The Girl In The Spider’s Web) spelen de hoofdrollen in de zesdelige comedyserie Love Me (Älska Mig). Bornebush schrijft en regisseert de serie die nagaat hoe vriendschap, rouw, romantiek en liefde elkaar kruisen binnen drie generaties Zweden uit de hoofdstad Stockholm. De serie gaat in première volgend jaar in de herfst. Andere acteurs zijn Johan Ulveson, La Langhammer, Gustav Lindh en Görel Crona.

  Norbert Leo Butz (Bloodline) en Margaret Qually (The Leftovers) werden toegevoegd aan de cast van de miniserie Fosse/Verdon, over de waargebeurde romantische en creatieve relatie tussen choreograaf/regisseur Bob Fosse en danseres Gwen Verdon, rollen gespeeld door Oscarwinnaar Sam Rockwell en Michelle Williams. Butz zal de rol spelen van scenarioschrijver Paddy Chayefsky, Qually speelt actrice/danseres/choreografe Ann Reinking.

  Andie MacDowell heeft een rol gekregen in de tv-serie Four Weddings And A Funeral, de serie die gebaseerd is op de succesvolle romantische komedie uit 1994 waarin ze zelf de hoofdrol speelde aan de zijde van Hugh Grant. Het verhaal gaat over vier Amerikaanse vrienden die samenkomen voor een belangrijke Londense trouwpartij. MacDowell speelt Mrs. Howard, de moeder van een van hen. Nathalie Emmanuel (Game Of Thrones) vervangt Jessica Williams in de hoofdrol.

  Sofie Gråbøl (Forbrydelsen, Fortitude) en Katherine Kelly (Happy Valley, Mr. Selfridge) gaan meespelen in Gentleman Jack, de nieuwe serie van Sally Wainwright, de scenariste van Last Tango In Halifax en Happy Valley. Gråbøl zal de rol spelen van Koningin Marie van Denemarken, terwijl Kelly te zien zal zijn als Elizabeth Sutherland, de zus van Ann Walker, de toekomstige bruid van Anne Lister, een gerespecteerd grootgrondbezitter en zakenvrouw uit de 19de eeuw, rol vertolkt door Suranne Jones (Dr. Foster).

  De Britse tv-actrice Sheridan Smith (Cilla, The Moorside, Gavin & Stacey) gaat de rol spelen van poetsvrouw in Cleaning Up, een thriller die zich afspeelt in de wereld van de financiële misdaad. Haar personage Sam heeft de kans te breken met haar alledaags leventje wanneer ze tijdens het werk op lucratieve, maar gevaarlijke informatie botst.
 • Naar het overzicht van nieuwsitems