1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Een club waarvan je liever geen lid bent…

  Een club waarvan je liever geen lid bent…

  Datum: 23/04/2022


  Op 11 april ll. startten de opnames voor de nieuwe tragikomische fictiereeks De Club, dat later te zien zal zijn op Eén en Amazon Prime Video.
  De achtdelige reeks volgt drie koppels die vrienden worden in de wachtzaal van de dienst fertiliteit. Zij hadden hun toekomst al helemaal gepland, maar moeten er plots een nieuwe maken wanneer hun kinderwens niet zo vanzelfsprekend blijkt... Net als bij Gevoel voor tumor wordt een moeilijk maatschappelijk thema openhartig, zonder taboes en met humor benaderd. De club is dan ook een verhaal over hoop, liefde, vriendschap en humor in periodes van puncties, Pregnyl-spuiten en gierende hormonen. Een kindje krijgen: het lijkt vanzelfsprekend, kinderspel. Maar1 op de 6 koppels in België kampt met vruchtbaarheidsproblemen. Er is een steeds groter wordende club mensen in onze maatschappij die medische hulp nodig heeft om een kindje te kunnen krijgen. Steeds meer mensen worden dus plots lid van een club waar ze nooit deel van wilden uitmaken. Ook scenaristen Leander Verdievel en Zita Theunynck maakten onverwacht deel uit van de club. Die ervaringen waren de voedingsbodem voor De Club.

  In De Club schittert een Vlaams-Nederlandse topcast met in de hoofdrollen Janne Desmet (Studio Tarara, Albatros), Dominique Van Malder (Albatros), Jade Olieberg (Ik Weet Wie Je Bent, Ares, Anne+), Evelien Bosmans (Marina, F**k You Very Very Much), Roos Dickmann (Ares, Soof Een Nieuw Begin, Als De Dijken Breken), Achraf Koutet (De Slet Van 6VWO, Mocro Maffia) en Lies Visschedijk (Soof, Gooische Vrouwen).

  De reeks werd bedacht en geschreven door Leander Verdievel (Gevoel Voor Tumor), Sara Theunynck, Zita Theunynck (Arcadia), Hilde Pallen (Zie Mij Graag) en Astrid van Keulen, en wordt geregisseerd door Toon Slembrouck (Tom & Harry).

 • Naar het overzicht van nieuwsitems