1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Nieuwe serie voor de maker van Better Call Saul

  Nieuwe serie voor de maker van Better Call Saul

  Datum: 16/10/2023


  Nu de staking van de scenaristen over is, zijn de ‘writer rooms’ weer druk bevolkt. Zo ook die van Vince Gilligan, de bedenker van Breaking Bad en Beter Call Saul, die bezig is met een nieuwe serie. 

  “We zijn weer aan het werk. Vanaf vorige week maandag zijn we officieel terug in de schrijverskamer”, aldus de showrunner. “Toen de staking toesloeg, waren we heel dicht bij het einde van het eerste seizoen. We gaan dus terug aan de slag, maken de voorlaatste aflevering af en gaan dan volop voor de laatste aflevering. Eigenlijk hebben we veel momentum verloren. Ik weet niet eens meer waar we precies waren. Dus ik heb afgelopen week tijd besteed aan het lezen van eerdere afleveringen en oude aantekeningen om erachter te komen waar we staan.”

  Wat de serie zelf betreft, wou Gilligan hetvolgende kwijt: “Ik zou dit geen zware sciencefiction noemen, ik zou het milde sf noemen. Maar er is wel degelijk een sci-fi-element. En er is geen misdaad, en geen metamfetamine. Het wordt leuk en anders. Ik heb kan niet voorspellen hoe mensen erop zullen reageren – of ze er dol op zullen zijn of er een hekel aan zullen hebben, of ergens daartussenin. Maar ik weet dat het een verhaal is dat mij interesseert, en Rhea (Seehorn, de hoofdactrice uit Better Call Saul) zal een heel ander personage spelen dan Kim Wexler in ‘Saul.’ Gilligan zei ook dat de serie opnieuw plaatsvindt in Albuquerque, zij het nu in een andere tijdsperiode dan zijn vorige twee shows. “Er is voor zover ik kan zien geen overlap”, vervolgde hij. “De wereld verandert heel abrupt in de eerste aflevering, vanaf dan wordt het heel anders”, zei hij over de start van de show. “Het is de moderne wereld – de wereld waarin we leven – maar die verandert heel abrupt. En de gevolgen die dat met zich meebrengt, zorgen hopelijk voor drama voor de vele, vele afleveringen daarna.”

  De serie zal te zien zijn op Apple TV+, die de serie voor twee seizoenen hebben vastgelegd.

 • Naar het overzicht van nieuwsitems