1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Nieuws

  • Verlengd of stopgezet?

    Verlengd of stopgezet?

    Datum: 22/11/2018

    Begin 2109 beginnen de opnames van het derde seizoen van Mr. Mercedes. De serie heeft een trouwe en grote fanbase zodat een verlenging een evidentie was. Het eerste seizoen is bij ons net verschenen op DVD. Het tweede seizoen kan bekeken worden op Telenet.

    Hoewel het zesde seizoen van Marvel’s Agents Of S.H.I.E.L.D. nog in première moet gaan, wordt het nu al verlengd met een 7de seizoen. Dit seizoen zal net als seizoen 6, 13 afleveringen tellen. De serie presteert vooral sterk in het segment ‘uitgesteld kijken’.

    Een serie die wij bij ons maar niet te zien krijgen is Bosch. Een ijzersterke politieserie gebaseerd op de boeken van Michael Connelly die ook de bedenker is van de serie. De serie heeft er al vier seizoenen opzitten en wordt nu al verlengd met een… zesde seizoen. Ja, u leest het goed, nog voor het vijfde seizoen is uitgezonden. Dat vijfde seizoen waarvan de opnames momenteel beëindigd worden, is vanaf volgend jaar te bekijken op Amazon Prime Video.

    Netflix heeft laten weten dat ze The Good Cop, waarvan het eerste seizoen online werd gezet in september, niet zullen verlengen. Er werd geen specifieke verklaring gegeven waarom de serie over een voormalige NYPD-officier en z’n zoon niet werd verlengd.

    Het heeft een tijdje geduurd, maar nu is het nieuws officieel: Chaussée D’Amour krijgt een tweede seizoen. De serie die in 2016 werd uitgezonden op Telenet en een jaar later op VIER deed het zeer goed. Momenteel is men volop bezig met het schrijven van het tweede seizoen zodat de opnames kunnen doorgaan in 2019. De uitzending vindt wellicht plaats in 2020, eerst op Telenet, later op VIER.

    Met een gemiddelde van 2,3 miljoen kijkers beantwoordt The Purge aan de verwachtingen van USA Network, meer nog de serie is voor de zender het best bekeken drama en krijgt bijgevolg een tweede seizoen.
    The Purge, gebaseerd op de gelijknamige filmfranchise, gaat over een 12-uur durende periode waarin alle soorten geweld, moord inbegrepen, wettelijk toegelaten zijn. De serie speelt zich af in een Amerika dat wordt bestuurd volgens een totalitair regime.

    Ondanks positieve reviews en een bekende hoofdrolspeelster, heeft Good Behavior nooit de kijkcijfers kunnen halen die de zender TNT had vooropgesteld. De serie was een van de minst bekeken series op de zender waardoor ze wordt stopgezet na twee seizoenen. Spijtig genoeg voor de fans krijgt de serie daardoor geen waardig einde.
    Good Behavior vertelt het verhaal van Letty Raines (Michelle Dockery uit Downton Abbey en Godless), een professionele dief en oplichtster die een relatie begint met een huurmoordenaar.

    Sarah Jessica Parker's Divorce werd door HBO verlengd met een derde seizoen van andermaal zes afleveringen. In de serie zien we hoe Frances na tien jaar huwelijk met Robert een nieuw leven op poten tracht te zetten als galerijhoudster en single mother van twee tieners. In het derde seizoen dat begin 2019 wordt opgenomen, krijgt Jackie, de nieuwe vriendin van Robert een vaste rol. De serie werd bedacht door Sharon Horgan (Catastrophe).

    Sky is in de wolken met hun Discovery Of Witches: de serie kreeg uitstekende kritieken zowel bij pers als publiek. De goeie respons leidde ertoe dat de zender meteen een tweede én derde seizoen bestelde.
    In deze serie tracht historicus én heks Diana Bishop een aantal mysteries op te lossen. Zij krijgt hierbij de steun van een vampier. De serie is gebaseerd op de trilogie ‘All Souls’ van Deborah Harkness. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Teresa Palmer en Matthew Goode.

    Netflix heeft zijn sitcom The Ranch verlengd met een vierde seizoen. Ashton Kutcher, Sam Elliott en Elisha Cuthbert zijn opnieuw van de partij en krijgen het gezelschap van Dax Shepard die af en toe te zien was in de tweede helft van seizoen 3. Ook Debra Winger zou opnieuw verschillende malen opduiken in de serie.

    Strange Angel, de originele serie over raketten en seks, geregisseerd door David Lowery (A Ghost Story, Ain’t Them Body Saints) en geproduceerd door o.a. Ridley Scott, krijgt een tweede seizoen. Het hoofdpersonage in de serie (die waar gebeurd is) is Jack Parsons, een man die terwijl hij raketten ontwikkelde voor de Amerikanen, seksuele rituelen uitvoerde binnen een mysterieuze sekte. Of we deze serie ooit bij ons zullen zien is nog niet bekend (zie ook Strange Angel: raketten en seks).

    Ondanks goeie respons van de pers én de kijkers heeft Netflix besloten te stoppen met American Vandal, de high school true crime parodie waarvan het tweede seizoen recentelijk online werd gezet. Er werd geen reden opgegeven voor de stopzetting, maar wellicht heeft alles te maken met de thema’s waar de serie ronddraaide (penissen in s1 en stront in s2).

    Na de start van seizoen 2, zo’n twee en een halve maand gelden, heeft Netflix de uitstekend ontvangen serie Atypical verlengd met een derde seizoen. Atypical gaat over de 18-jarige autistische Sam die op zoek is naar liefde en zelfstandigheid. De mensen rondom hem hebben het moeilijk omdat ze allemaal worstelen met de vraag: wat betekent het om normaal zijn?


  • Naar het overzicht van nieuwsitems