1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 28/02/2020

  Het Engelse gang-drama Top Boy begint in de lente met de opnames van zijn vierde seizoen. De serie werd vorig jaar opgepikt door Netflix en deed het zo goed dat ze spontaan verlengd werd met een vierde seizoen.

  Atypical, de coming of age komedie over de 19-jarige Sam die leidt aan autisme, wordt afgerond met een vierde seizoen. De serie wordt door Netflix verlengd met nog één seizoen en dat zal dan meteen ook het allerlaatste zijn. In de serie zien we naast hoofdrolspeler Keir Gilchrist ook nog Jennifer Jason Leigh (Hateful Eight) en Michael Rapaport (Prison Break).

  De modern westernserie Yellowstone (die helaas bij ons niet te zien is) waarvan het derde seizoen in de VS in première gaat tijdens de zomer, werd verlengd met een vierde seizoen. De hoofdrollen in deze serie die het uitstekend doet, worden vertolkt door Kevin Costner, Luke Grimes, Kelly Reilly, Wes Bentley en Cole Hauser, De serie werd geschreven door Taylor Sheridan (Sicario, Hell And High Water, Wind River).

  Een van de FBI’s meeste gezochte criminelen mag er een nog een jaartje bijdoen. The Blacklist wordt immers verlengd met een achtste seizoen. Het zevende seizoen gaat in Amerika van start in maart.

  Het vierde seizoen van de Franse serie Dix Pour Cent dat momenteel wordt opgenomen, wordt het laatste uit de serie. Dix Pour Cent volgt de persoonlijke en professionele avonturen van een hecht, maar disfunctioneel team van talentenagenten. De serie liet zich opmerken door in elke aflevering uit te pakken met een bekende ster die zichzelf speelde. Zo zullen in het vierde seizoen onder meer Charlotte Gainsbourg, Sigourney Weaver, Jean Reno, José Garcia en Sandrine Kiberlain te zien zijn. Eerder kwamen ook al Nathalie Baye, Cecile De France, Monica Bellucci, Isabelle Huppert, Jean Dujardin, Juliette Binoche, Isabelle Adjani, Fabrice Luchini en Virginie Efira aan bod.

  De schitterende politieserie Bosch krijgt een zevende seizoen. Helaas zal dat meteen ook het laatste zijn. De serie is gebaseerd op de Harry Bosch-boeken van Michael Conelly. Het zevende en laatste seizoen zal gebaseerd zijn op de boeken ‘The Concrete Blonde’ en ‘The Burning Room’. Gelukkig is er eerst nog het zesde seizoen dat dit jaar te zien is op Amazon Prime Video.

  Sky heeft drie series verlengd met een nieuw seizoen. Het betreft hier de David Schwimmer-komedie Intelligence, het politieke drama Cobra en de actiekomedie Brassic met Joseph Gilgun (This Is England, Preacher) in de hoofdrol. Voor Intelligence en Cobra betekent dat een tweede seizoen, voor Brassic, dat geschreven werd door o.a. Danny Brocklehurst (Safe, Ordinary Lies, The Five), een derde seizoen.

  Avenue 5, de ruimtekomedie die momenteel te zien is op Telenet, werd door HBO verlengd met een tweede seizoen. In de serie die zich veertig jaar in de toekomst afspeelt, speelt Hugh Laurie Captain Ryan, de kapitein van ruimteschip Avenue 5 dat op cruise is rond Jupiter. De serie werd bedacht en geschreven door Armand Iannucci, de bedenker en scenarist van Veep.

  De prequel op American Gangster, de film met Russell Crowe en Denzel Washington, krijgt een vervolg. Epix bevestigde dat Godfather Of Harlem, de serie met Forest Whitaker in de rol van gangster Bumpy Johnson, terugkeert voor een tweede seizoen. De serie werd bedacht door de bedenkers van Narcos. Een van Whitaker’s tegenspelers is Giancarlo Esposito (Breaking Bad, Better Call Saul).

  De Videoland-serie Meisje Van Plezier waarvan ondertussen het tweede seizoen te zien is in Nederland, werd verlengd met nog een derde seizoen. Dit nieuws werd bekendgemaakt op de sociale media door hoofdactrice Angela Schijf. Schijf speelt in de reeks een huisvrouw en moeder die na het overspel van haar man, aan de slag gaat als escorte.

  The Good Doctor, bij ons te zien op VTM, krijgt van ABC een vierde seizoen. Niet verwonderlijk vermits de serie een van de meest bekeken series is op ABC. In The Good Doctor volgen we de jonge dokter Shaun Murphy die lijdt aan autisme en het savant syndroom. Hij werkt in het St. Bonaventure hospitaal waar hij voortdurend zijn buitengewone medische kwaliteiten etaleert.

  Het einde van het tweede seizoen van Sex Education was voor ons een beetje een tegenvaller, maar niet getreurd want dit euvel wordt wellicht rechtgezet in het derde seizoen. Netflix verlengde immers de serie met een derde seizoen (zie dit bericht op Twitter). Sex Education is volgens Netflix met 40 miljoen views in de eerste vier weken na release, een van zijn populairste series. • Naar het overzicht van nieuwsitems