1. Skip to header
 2. Skip to navigation
 3. Skip to content
 4. Skip to footer

Nieuws

 • Verlengd of stopgezet?

  Verlengd of stopgezet?

  Datum: 10/08/2021


  Cursed
  , de serie die het verhaal van Koning Arthur een nieuwe wending gaf door het te vertellen vanuit het oogpunt van een jonge heldin die later de machtige Lady Of The Lake werd, wordt door Netflix na één seizoen stopgezet. De ontvangst door pers en publiek was lauw, blijkbaar niet sterk genoeg om de serie verder te zetten.

  De gitzwarte komedie Made For Love, die een score kreeg van 96 op Rotten Tomatoes, wordt verlengd met een tweede seizoen. Cristin Milioti (Palm Springs) speelt een jonge vrouw die op de vlucht is voor haar echtgenoot, een miljardair die haar 10 jaar gevangen hield in een verstikkend huwelijk. Maar plots komt ze erachter dat haar echtgenoot een revolutionaire chip bij haar heeft ingepland die haar overal kan volgen…

  Een van de verrassingen die weinigen zagen aankomen was de stopzetting van Lovecraft Country. Nochtans kreeg de serie lovende reviews, waren de kijkcijfers vergelijkbaar met die van Watchmen en was er reeds een script voor een tweede seizoen. Lovecraft Country presenteerde een mix van horror à la H.P. Lovecraft met de reële verschrikkingen die zwarte mensen in Amerika tijdens de Jim Crow-periode moesten doorstaan.

  Bonding is een van de vier komedies die Netflix heeft gecanceld. De andere zijn The Crew, Country Comfort en Mr. Iglesias. De serie ging over een New Yorkse studente die bijkluste als een dominatrix en haar homofiele BFF inzette als assistent.

  Good Omens, de zesdelige serie waarin de engel Aziraphale (Michael Sheen) en de duivel Crowley (David Tennant) er alles aan doen om het einde der tijden te voorkomen, krijgt een tweede seizoen. In dat seizoen keren onze twee protagonisten terug naar Soho waar ze hun normale leven hernemen. Maar dan confronteert een onverwachte boodschapper hen met een verrassend mysterie. De opnames vinden later dit jaar plaats in Schotland.

  National Parks Investigation, de serie die geschreven werd door acteur Kevin Costner over een groep veiligheidsagenten die werkzaam zijn in de nationale parken, krijgt geen vervolg. Met andere woorden het project wordt naar de vuilnisbak verwezen. Vreemd want de serie, waarvoor Billy Campbell (Cardinal) reeds werd gecast, kreeg reeds tweemaal groen licht voor het draaien van een pilootaflevering.

  Good Girls, bij ons te zien op Netflix, houdt ermee op na het vierde seizoen. Dat bevestigde NBC die eerder ook Manifest, Debris en Zoey’s Extraordinary Playlist stopzette. De serie, met in een van de hoofdrollen Christina Hendricks uit Mad Men, was een leuke, actievolle comedy over drie huisvrouwen die besluiten een supermarkt te beroven met alle gevolgen van dien.

  De vader-dochter sitcom Dad Stop Embarrassing Me!, met Jamie Foxx en Kyla-Drew in de hoofdrollen, krijgt van Netflix geen tweede seizoen. Foxx die de serie creëerde samen met sitcom veteraan Jim Patterson, zou betrokken zijn bij de stopzetting.

  Partisan, de Scandinavische serie die op het laatste Cannesseries festival aan de haal ging met de prijs voor ‘beste serie’, krijgt een tweede seizoen dat vijf afleveringen zal tellen. In het tweede seizoen volgen we nog steeds het meeslepende en verontrustende verhaal van de landelijke gemeenschap van Jordnära. Dit seizoen belooft meer van de kenmerkende visuele stijl, dramatische spanning en keiharde thema's die seizoen één kenmerkten.

  De YA-serie Grand Army wordt door Netflix stopgezet na één seizoen. De serie volgde vijf studenten aan het Brooklyn lyceum die worstelden met hun seksualiteit, hun verschillen, het oordeel van anderen en de sociale druk. De serie werd positief ontvangen, maar trok wellicht te weinig kijkers om nog een tweede seizoen in de wacht te slepen.

  De verrassend goede serie Cruel Summer, nu te zien op Amazon Prime Video, krijgt omwille van de goede prestaties een tweede seizoen. Het eerste seizoen vertelt het verhaal van twee vriendinnen over de periode van drie zomers: de populaire Kate Wallis die plots vermist wordt en Jeanette Turner, een nerd die beschuldigd wordt van de verdwijning van Kate. De hoofdrollen worden gespeeld door Chiara Aurelia en Olivia Holt.

  Fans van Vlaamse series kunnen alvast uitkijken naar volgend jaar want dan krijgen we wellicht het tweede seizoen van Fair Trade. De opnames staan gepland voor maart 2022, uitzending wordt verwacht najaar 2022 of voorjaar 2023. Ella-June Henrard en Peter Van den Begin hebben alvast toegezegd. Of Kevin Janssens ook opnieuw van de partij zal zijn is nog niet geweten.
 • Naar het overzicht van nieuwsitems