1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Unforgettable

Season1.be3,53,55

Centraal in deze detectiveserie staat Carrie Wells (een rol vertolkt door de Australische Poppy Montgomery uit Without A Trace). Zij bezit een zeldzame aandoening (hyperthymesia) die haar in staat stelt visueel alles te herinneren wat ze ooit heeft meegemaakt. Of zoals ze zelf zegt: “My life is unforgettable”. Na de dood van haar zus Rachel verhuist ze naar New York. Wanneer haar ex-vriend haar hulp inroept voor het oplossen van een moord, neem ze een job aan bij het New York City Police Department. Niet zo verwonderlijk want ooit was Carrie een gerespecteerde politiedetective. Haar nieuwe job geeft haar ook de kans de dood van haar zus te onderzoeken. Want die bewuste dag is de enige dag waarover Carrie zich niets meer kan herinneren.

Unforgettable is een misdaadserie waarin het hoofdpersonage gebruik maakt van haar fotografische geheugen om een aantal moordzaken op te lossen. In elke aflevering staat een nieuwe moordzaak centraal. De speurtocht naar de dood van haar zus Rachel vormt de rode draad doorheen de 22 afleveringen. Naast Poppy Montgomery zien we in de rolverdeling ook nog DylanWalsh (Nip/Tuck) als haar ex-vriendje luitenant Al Burns en Jane Curtin als Dr. Joanne Webster. Niels Arden Oplev, de regisseur van Dead Man Down en de eerste Millennium-film, regisseerde drie afleveringen, waaronder de pilootaflevering.

Unforgettable is in hetzelfde bedje ziek als vele van zijn collega series: prima tijdverdrijf voor een klein uurtje, maar een veel te kleine spanningsboog om het hele seizoen in één keer uit te kijken. Je zit erbij en kijkt ernaar. Omdat de personages twee dimensioneel zijn, maakt het eigenlijk niet zoveel uit wat er met hen gebeurt.

Aanvankelijk zou Unforgettable afgevoerd worden na één seizoen, niet omwille van te lage kijkcijfers (integendeel) of de kwaliteiten van de serie, maar eerder omwille van de sterke concurrentie. Uiteindelijk werd er beslist om de roodharige detective toch nog een seizoen te laten terugkeren, zij het in een ingekorte versie van slechts dertien afleveringen. Kevin Rankin, Michael Gaston en Daya Vaidya die een belangrijke rol spelen in het eerste seizoen, komen niet meer terug in dat tweede seizoen. Ondertussen is het derde seizoen van opnieuw dertien afleveringen, in juni in Amerika gestart. Blijkbaar heeft CBS een beetje een haat-liefde verhouding met Unforgettable.

De serie was bij ons op televisie te zien: in Nederland op RTL4, in België op het voormalige VIJFtvKoop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Poppy Montgomery, Dylan Walsh, Jane Curtin, Kevin Rankin, Michael Gaston en Daya Vaidya

Prijzen: 1 nominatie

Aantal seizoenen: 4 (het vierde wordt nog dit jaar verwacht)

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1, 2 en 3

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2011) aantal afleveringen: 22
Carrie Wells heeft hyperthymesia. Hierdoor kan ze alles wat ze ooit meegemaakt heeft, levendig herinneren. Na de dood van haar zus verhuist ze naar New York waar ze gaat werken bij de NYPD, onder de leiding van haar ex luitenant Al Burns. In dit eerste seizoen moet Carrie ondermeer een kamermeisje ter hulp snellen dat beticht wordt van de moord op een man die haar verkrachtte, krijgt ze de moeilijke taak uit te zoeken wie Al’s partner neerschoot, onderzoeken zij en Al de moord op een zeer mysterieuze erfgename die van feestjes hield en moet ze de moord op een tiener die blijkbaar veel vijanden had, trachten op te lossen. Het onderzoek naar de dood van haar zus kent een onverwacht einde.

Er zijn geen bonusmaterialen voorzien op de DVD

Seizoen 2 (2013) aantal afleveringen: 13
In dit tweede seizoen trekken Carrie en Al samen op en proberen ze de talrijke misdaden zo adequaat mogelijk op te lossen. Zo worden ze geconfronteerd met de moord op een Afghaanse taxichauffeur die een informant blijkt te zijn, met een lijk van een knappe jonge vrouw dat aanspoelt in de Hamptons, met de kidnapping van een 11-jarig meisje, met het lijk van een ontdekkingsreiziger dat sporen vertoont van het Ebola-virus en met een bende die een bank in New York wil overvallen. Bovendien wordt Carrie's reüniefeestje ontsierd door de dood van een van de aanwezigen en moet Carrie haar beste 'Die Hard' survival technieken bovenhalen wanneer zij en Elliott gegijzeld worden op een feestje ten voordele van de burgemeester.

Er zijn geen bonusmaterialen voorzien op de DVD

Seizoen 3 (2014) aantal afleveringen: 13
In het derde seizoen worden Carrie en Al geconfronteerd met een illegaal underground pokercircuit, een bokser die doodgeslagen wordt, maar die zich niet verdedigde, met de moord op een bekende televisiester en de dood van een op de sukkel geraakte student. Bovendien wordt Al de hoofdverdachte in een moordzaak en wordt Manhattan getroffen door een aantal bomaanslagen die het werk zijn van Muslimterroristen. De grootste uitdading krijgt Carrie echter wanneer haar leven en geheugen op de proef worden gesteld door een geschifte moordenaar.

Er zijn geen bonusmaterialen voorzien op de DVD

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •