1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

1992

Season1.be445

1992 is een prestigieuze coproductie tussen Italië en Duitsland. De serie speelt zich af in het begin van de jaren negentig tijdens de politieke onrusten die geleid hebben tot een onderzoek naar de corruptie binnen het Parlement, de operatie ‘Mani Pulite’. De grootschalige opkuis die volgde op het onderzoek, betekende op zijn beurt het uiteenvallen van de zogenaamde ‘Eerste Italiaanse Republiek’. Verschillende politici en industriëlen pleegden zelfmoord, nadat hun misdaden aan het licht werden gebracht. We volgen de levens van zes personen met de politieke onrusten als achtergrond en zien wat de operatie allemaal teweeg bracht op sociaal en politiek vlak.

1992 is een razendsnelle, op waarheid geïnspireerde serie (de historische achtergrond is juist, de personages en hun verhalen zijn fictief...) die ons terugbrengt naar het Italië van 1992, waar ‘schone handen’ vaak allesbehalve schoon waren en ‘Tangentopoli’ (red. het corrupte politieke systeem dat een halt werd toegeroepen begin jaren '90) een goed leven beloofde aan al wie de regels volgde.
Een sexy en aangrijpende serie, ondersteund door archiefmateriaal.

De serie is gebaseerd op een idee van acteur Stefano Accorsi (L’Ultimo Baccio), die zelf een van de hoofdrollen speelt. The Hollywood Reporter noemde dit een kruising tussen House Of Cards en The Sopranos. Geen mis te verstane referentie als je het ons vraagt!


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Stefano Accorsi, Guido Caprino, Miriam Leone 

Prijzen:
1 nominatie

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1

Bekijk de trailer


Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •