1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Bancroft (s2)

Season1.be3,53,55

De Britse misdaadserie Bancroft gaat over twee vrouwelijke politie-inspecteurs wier paden elkaar kruisen. Enerzijds is er politie-inspecteur Elizabeth Bancroft die haar leven in dienst stelt van haar werk. Ze leidt met harde hand de zaak tegen de gewelddadige Kamara-bende, Anderzijds is er inspecteur Katherine Stevens die haar handen vol heeft met de heropening van een onopgeloste moordzaak uit 1990. In deze zaak kreeg een zekere Laura Fraser achttien messteken bij een brutale overval bij haar thuis. Tijdens haar onderzoek ontdekt Katherine dat er meer aan de hand is in de zaak-Fraser dan ze eerst vermoedt. De paden van Katherine en Elizabeth kruisen elkaar….

De vierdelige serie die eigenlijk voorbestemd was voor het digitale platform ITV Encore, deed het met gemiddeld 6,7 miljoen kijkers meer dan behoorlijk, zo goed zelfs dat er een tweede seizoen kwam.

In dat tweede seizoen volgen we Bancroft op het hoogtepunt van haar carrière. De serie focust zich op haar successen en haar groeiende reputatie van ‘goede flik’.
Maar het succes eist zijn tol. Ze raakt geïsoleerd en vervreemd van haar zoon Joe, naar aanleiding van de constante druk die haar deal met de Kamara-familie teweegbrengt. Ook haar baas Cliff Walker houdt haar goed in het oog want hij heeft een zwaar vermoeden dat Bancroft corrupt is. Wanneer Joe betrokken raakt bij een dubbele moord, stuikt Bancrofts persoonlijk en professioneel leven in elkaar…

In de rol van Bancroft zien we Sarah Parrish die voorheen ook te zien was in o.a. The Pillars Of The Earth, Breathless, The Collection en Broadchurch.Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Sarah Parrish, Faye Marsay (alléén s1), Adrian Edmondson, Adam Long, Lee Boardman, Charles Babalola, Ryan McKen, Shameem Ahmad, Charlotte Hope (s2), David Avery (s2), Jacqueline Boatswain (s2)

Prijzen: geen prijzen of nominaties

Aantal seizoenen:
2

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 en 2 

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •