1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Unforgotten

Season1.be3,53,55

Nicola Walker die we zagen schitteren in River en Last Tango In Halifax, speelt in Unforgotten DCI Cassie Stuart. Samen met haar collega DI Sunny Khan en haar team onderzoekt ze de moord op een man die vermist werd sinds 1976 en wiens skelet gevonden werd in een oud gebouw klaar om volledig te worden afgebroken. Vlak bij de restanten van het lijk vinden ze een autosleutel die hen naar een autokerkhof leidt. In de wagen wordt een agenda gevonden met daarin de namen en adressen van vier personen die niets met elkaar te maken hebben, maar die wel allemaal als mogelijke verdachte naar voor worden geschoven.
De serie opent langzaam met de kennismaking van deze verschillende personages. Aan het einde van de eerste aflevering blijken ze allemaal te maken te hebben met de 40-jaar oude moord. Vanaf dan stapelen de onthullingen zich op en word je menigmaal op het verkeerde been gezet. Elke aflevering bouwt verder op de voorgaande, je volgt het onderzoek en zoekt samen met de politie naar de dader(s). Britse topklasse.

Unforgotten is een zeer degelijk, uitstekend gemaakt Brits misdaaddrama, een tikkeltje voorspelbaar (als whodunit) en soms ongeloofwaardig, maar stukken beter dan analoge Amerikaanse politieseries. Hier krijg je immers te doen met echte mensen, niet met mooi gekapte blondjes of brunettes met tanden die afkomstige zijn uit een reclamefilmpje en met een lichaam dat niet zou misstaan op gelijk welke naaktkalender. Deze serie voelt echt: de emoties zijn doorleefd, de situaties reëel en rauw. Vandaar ook dat de serie vaak herinneringen oproept aan series als River, Happy Valley of Line Of Duty. Bovendien zijn de vertolkingen top notch. Naast Walker zien we in de bijrollen ook bekende, schitterende Britse acteurs als Tom Courteney (45 Years), Bernard Hill (Wolf Hall, Titanic) en Trevor Eve (Waking The Dead).

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Nicola Walker, Sanjeev Bhaskar, Trevor Eve, Tom Courteney, Bernard Hill, Gemma Jones

Prijzen:
1 prijs (BAFTA)

Aantal seizoenen:
2 (het tweede seizoen is besteld)

Beschikbaar op DVD:
Seizoen 1 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2015) aantal afleveringen: 6

In een leegstaand gebouw worden de stoffelijke resten van een jonge man aangetroffen. Politie-inspecteur Cassie Stuart en haar partner Sunil Khan onderzoeken de zaak. De dode blijkt ene Jimmy Sullivan te zijn, een dakloze jongen die in 1976 werd vermoord toen het gebouw nog in gebruik was als opvanghuis. Uit Jimmy's dagboek komen vier mogelijke verdachten naar voren: een respectabele dominee, een prominent ondernemer, een gedreven jongerenwerkster en een gehandicapte man wiens vrouw dement begint te worden. De vier hebben allemaal iets te verbergen en in de loop van het politieonderzoek komen er steeds meer leugens aan het licht. Familie en vrienden van de verdachten zijn geschokt: wat weet je eigenlijk van de mensen die je het het meest dierbaar zijn? En welke geheimen houden ze erop na?

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •