1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Brotherhood

Season1.be445

Zoals de titel al laat vermoeden, staat broederschap centraal in deze serie van Showtime (de studio die ook verantwoordelijk is voor Dexter). Het verhaal speelt zich af in Rhode Island, Providence, meer bepaald in en rond The Hill, een wijk die hoofdzakelijk bevolkt wordt door Ieren. Eén van hen is Tommy Chaffee, een volksvertegenwoordiger die af en toe buiten de lijntjes durft te kleuren. Lijnrecht tegenover Tommy staat Michael zijn broer, die zeven jaar lang ondergedoken geleefd heeft en nu plots terug opduikt. Niet geheel ontoevallig is dat gelijktijdig met de dood van Patty Mullin, een lokale onderwereldfiguur.

Kwalitatief is het met Brotherhood dik in orde (de befaamde regisseur Phillip Noyce regisseerde de eerste aflevering…). De sfeerschepping (een grauwe stad gekleurd door misdaad en corruptie én Ierse samenhorigheid) is ‘to the point’, de karakterontwikkeling is uitstekend: het zijn personages waarmee je begaan bent, ook al zijn ze in wezen slecht en in elke aflevering zijn er voldoende gebeurtenissen om de spanning gaande te houden. Brotherhood vertoont gelijkenissen met die andere steengoede serie, The Wire, maar legt de focus meer op de politiek àchter de misdaad en de corruptie. Waar de serie echter een gebrek aan heeft, is aan naambekendheid gezien ze niet kan terugvallen op tv-exposure en/of op bekende hoofdrolspelers (Jason Isaacs zal misschien wel herkend worden uit de Harry Potter-films). Omwille van zijn entertainmentwaarde én kwaliteiten verdient deze serie nochtans een sterke aanbeveling.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Jason Isaacs, Jason Clarke, Annabeth Gish, Fionulla Flanagan

Prijzen: 4 prijzen en 5 nominaties

Aantal seizoenen: 3

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2 en 3  

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2006) aantal afleveringen: 11

In dit eerste seizoen zien we hoe Michael zich opnieuw opwerkt op de ladder van de misdaad. Hij probeert terug op goede voet te raken met Freddie Cork, de plaatselijke misdaadbaas. Maar Cork chanteert Tommy. Als die hem een grote opdracht niet toekent, zal Cork Michael ombrengen. Tijdens dit seizoen ontdekken we ook hoe Eileen, de vrouw van Tommy, drugs combineert met seks met de postbode. Centraal in dit seizoen staat ook het ongeval met een bus, waarbij heel wat inwoners van The Hill omkomen.

Seizoen 2 (2007) aantal afleveringen: 10

Het tweede seizoen vangt aan enkele maanden na het einde van seizoen 1. Michael Caffee, de professionele crimineel, heeft de aanslag van detective Declan Giggs overleefd, maar is zijn geheugen kwijt en weet niks meer van de aanval. Broer Tommy, de politieker, is volop bezig met zijn campagne, maar raakt ook meer en meer vervreemd van zijn vrouw wanneer hij achter haar avontuurtjes komt. Ondertussen duikt ook de ‘verloren’ neef Colin op, wat het er voor de broers Caffee en moeder Rose zeker niet makkelijker op maakt. Met Declan gaat het van kwaad naar erger...

Seizoen 3 (2008) aantal afleveringen: 8

Seizoen 3 start een paar maanden later na het einde van seizoen 2. Michael neemt medicatie voor zijn psychose, maar lijkt zwaar last te hebben van paranoia. Hij is nog steeds een informant voor Franklin, maar krijgt het erg benauwd wanneer Freddie uit de gevangenis komt. Vanaf dan beseft hij immers dat er een contract staat op zijn hoofd. Broer Tommy heeft nog steeds een leidende functie, maar de relatie met zijn broer Michael betert er niet op, vooral niet omdat Michael erachter komt dat Tommy wist van het contract. Tommy stelt Eileen, die zwanger is, voor om te verhuizen eens ze genoeg geld hebben.


 

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •