1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Game Of Thrones

Season1.be4,54,55

Te midden van politieke en seksuele intriges strijden zeven families voor de heerschappij over het mythische land Westeros dat bestaat uit zeven kleinere koninkrijken. Game Of Thrones is de adaptatie van George R.R. Martin’s epische fantasy serie ‘A Song Of Ice And Fire’, meer bepaald van het eerste boek. Een intrigerende serie boordevol kwaliteit die te vergelijken valt met King Arthur of The Lord Of The Rings. Naast actrice Lena Headey (300, Terminator: The Sarah Connor Chronicles) herken je ook Sean Bean (LOTR: The Fellowship Of The Ring) en Charles Dance. De cast bestaat hoofdzakelijk uit Britse en Ierse acteurs die ondertussen ook al een hele reputatie hebben opgebouwd. Kit Harrington die Jon Snow speelt, speelt bijvoorbeeld de hoofdrol in Pompeii. Nikolaj Coster-Waldau die Jamie Lanister vertolkt, is momenteel een veel gevraagd acteur voor prestigieuze bioscoopfilms.

De productiewaarden in de serie zijn top notch (het budget per aflevering bedraagt ongeveer 6 miljoen dollars), net als de locaties die heel zorgvuldig werden gekozen (er werd gefilmd in Ierland, Malta, Kroatië en…in IJsland op de fameuze Vatnajökull-gletsjer). Om de authenciteit te vrijwaren werd er speciaal voor de serie een aparte taal ontwikkeld (het dothraki). Game Of Thrones loste de hooggespannen verwachtingen in, kaapte verschillende prijzen weg (onder meer 10 Emmy's en een Golden Globe voor Peter Dinklage) en is momenteel een van de series met de meeste fans. De serie wint alsmaar aan populariteit en is nog lang niet aan zijn einde.

Wat zo leuk is aan Game Of Thrones is dat de serie elk seizoen beter wordt. Met de meeste personages ben je als kijker vertrouwd en ook de geografische setting vormt niet langer een geheim zodat je volop kan genieten van het verhaal, de talrijke intriges en de vaak oogverblindende decors. Het vierde seizoen dat het meest actievolle seizoen van allemaal beloofde te worden, lost de verwachtingen allemaal in: heel wat onverwachte (en soms choquerende) wendingen die verwerkt werden in spectaculaire actiescènes. Leuke bijkomstigheid: in dit vierde seizoen, dat bovendien voorzien is van heel wat bonusmaterialen (ongeveer 1u40 min. in het totaal), zien we de Nederlander Michiel Huisman als Daario Naharis, het vriendje van Daenerys.

Omdat er heel wat momenten zijn die niet mogen worden vrijgegeven, is het aanbevolen om eerst het vierde seizoen te zien en dan pas de bonusmaterialen, vooral het item 'The Fallen: A Roundtable' waarin diegenen die sterven in het vierde seizoen een leuk gesprek met elkaar hebben.

En wie dacht dat het vierde seizoen de absolute top was, komt bedrogen uit want seizoen 5 is nog beter: heel wat onverwachte gebeurtenissen en een cliffhanger die iedereen tot op heden heeft beziggehouden. Het zou dan ook jammer zijn om meer details prijs te geven, hoewel de meeste fans uiteraard al lang op de hoogte zullen zijn. Er gebeurt heel wat in seizoen 5, vooral met de hoofdpersonages, hoewel verschillende verhaallijnen een soort van overgang vormen naar het zesde seizoen dat - volgens de berichten - ronduit overrompelend zou zijn!  Dat de serie er kwalitatief nog op vooruitgegaan is, merk je ook aan het aantal prijzen dat dit seizoen te beurt viel: met een totaal van 24 nominaties was dit seizoen van Game Of Thrones de op één na meest genomineerde serie voor de Emmy’s (NYPD Blue deed het in 1994 beter met 27 nominaties). Van die 24 nominaties werden er uiteindelijk 12 verzilverd. 

Seizoen 6 is het eerste seizoen dat de boeken niet zo strikt volgt, in tegenstelling tot de eerste vijf. Op zich is dat zeker geen nadeel want seizoen 6 is misschien wel het beste van de ganse serie. Nagenoeg alle tien afleveringen hebben iets speciaals te bieden: een belangrijk overlijden, de terugkeer van een personage, een hereniging tussen belangrijke personages, spectaculaire draken of angstaanjagende White Walkers. Bovendien bevatte dit seizoen met 'Battle of the Bastards' en 'The Winds of Winter' twee van de sterkste afleveringen ooit. Oké, niet alles was briljant. Bepaalde verhaallijnen die ingezet werden, stierven een onopvallende dood (de verhaallijn rond Dorne en die rond Euron Greyjoy bvb.) of raakten een beetje verstrikt in hun eigen ontwikkeling (de afwikkeling van de verhaallijn rond Arya). Neemt niet weg, dat dit seizoen opnieuw zorgde voor een stevige portie intens boeiende televisie. 


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Lena Headey, Kit Harrington, Peter Dinklage, Sean Bean, Iain Glen, Michelle Fairley, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams

Prijzen: 360 prijzen (waaronder 50 Emmy's, 1 BAFTA, 1 Golden Nymph en 1 Golden Globe) en 578 nominaties (waaronder 91 nominaties voor een Emmy, 4 voor een Golden Nymph, 4 voor een BAFTA en 6 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen: 8 

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2011) aantal afleveringen: 10
Ned Stark leeft met zijn familie in Essos, in het Oosten. Hij wordt aangesteld als de nieuwe adviseur van de Koning, maar verneemt via een brief van zijn schoonzus dat de rivaliserende familie Lannister verantwoordelijk was voor de moord op de vorige adviseur. Ned trekt met z’n familie naar het Zuiden om uit te zoeken wie de moord gepleegd heeft. Ondertussen zit ook de verbannen Viserys Targaryen niet stil. Als zoon van de vorige koning meent ook hij recht te hebben op de troon. Hij huwelijkt zijn zuster uit aan Khal Drago in de hoop te kunnen beschikken over diens leger om zo een aanval te doen op de troon…

Bonusmaterialen op de DVD:
Complete Guide to Westeros; Character Profiles (30:44 min); Audiocommentaar bij afleveringen 1, 2, 3, 4, 6, 8 en 10; Making Game Of Thrones (30:02 min); From the book to the screen (5:16 min); Creating the show open (5:17 min); Creating the Dothraki language (5:28 min); The Night's Watch (8:06 min) 

Seizoen 2 (2012) aantal afleveringen: 10
In het tweede seizoen, neemt de wrede Joffrey Baratheon plaats op de begeerde troon, bijgestaan door zijn moeder Cersei en door zijn oom Tyrion, die 'Hand of the King' is geworden. De troon die de Lannisters veroverden wordt echter op verschillende fronten bedreigd. Robb Stark wil autonomie voor het Noorden en houdt Cersei's broer Jamie gegijzeld. Daenerys Targaryen wil met behulp van haar 3 pasgeboren draken haar macht in het Oosten verstevigen. Stannis Baratheon weigert Joffrey te erkennen en plant een paleisrevolutie, terwijl zijn broer Renly ook de troon claimt sinds zijn vlucht uit King’s Landing. Ten Noorden van de muur staat een nieuwe leider op tussen de 'Wildlingen' wat een nieuw gevaar betekent voor Jon Snow en de Nachtwacht...

Bonusmaterialen op de Blu-ray:
In-episode guide; Audiocommentaar bij afleveringen 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9 en 10; Character Profiles; War of the five Kings; Histories & Lore; Creating the Battle of Blackwater Bay; Game Of Thrones Inner Circle; The Religions of Westeros.

Seizoen 3 (2013) aantal afleveringen: 10
Jon Snow trekt naar het Zuiden, samen met de Wildlings, maar de groep twijfelt aan zijn loyaliteit. Jamie zet samen met Brienne zijn tocht verder, maar wordt onderweg gevangen genomen. Aan de andere kant van de Narrow Sea, slaagt Daenerys erin de Second Sons te overtuigen met haar mee te vechten tegen de Yunkai. Mede door haar trouwe draken, die haar van geen meter lossen, neemt haar macht alsmaar toe. Tyrion wordt door zijn vader bevorderd en plant een huwelijk met Sensa, die geen gevoelens heeft voor Koning Joffrey, die op zijn beurt meer oog heeft voor Margaery Tyrell. Tussen Jon en Ygritte bloeit er iets moois. Op het huwelijksfeest van Tyrion waar onder meer Robb en Catelyn Stark aanwezig zijn, gebeurt er iets verschrikkelijks. Iets wat het verloop van de verdere serie ingrijpend zal veranderen.

Bonusmaterialen op de DVD:
New Characters (9:42 min); A Gathering Storm (14:02 min); Audiocommentaar bij aflevering 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10; Deleted/Extended scenes (13:53 min); Inside the Wildlings (6:21 min); The politics of marriage (8:39 min)

Seizoen 4 (2014) aantal afleveringen: 10
De gasten stromen toe voor het huwelijk van Koning Joffrey Baratheon. Onder hen Oberyn Martell, de vertegenwoordiger van de Martells, de familie die heerst over Dorne. Oberyn is naar King’s Landing afgezakt om een rekening te vereffenen want ook hij heeft zijn reden om het regime van de Lannisters te verfoeien. Wanneer er tijdens het huwelijk iets verschrikkelijk gebeurt, wordt Tyrion door Cersei beschuldigd van moord en opgesloten. Enkel bij Jamie vindt hij steun want ook zijn vader Tywin heeft partij gekozen voor Cersei. Ondertussen wordt Sansa gered door Petyr – Little Finger – Baelish die haar meeneemt naar de jaloerse tante van Sansa, Lysa Arryn. De Wildings bereiden van twee kanten een aanval voor op de muur en Arya, vergezeld door Sandor – The Hound – Clegane, is op weg naar de Eyrie, de oude standplaats van het huis van Arryn. Aan de andere kant van de Narrow Sea, verovert Daenerys Targaryen tot slot Meereen, de grootste stad van Slaver’s Bay.

Bonusmaterialen op de DVD:
The Politics Of Power: A Look Back At Season 3 (25:02 min.); Bastards of Westeros (7:17 min.); New Characters & Locations (7:39 min.); Audiocommentaar bij afleveringen 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10; Behind The Battle For The Wall (35:40 min.); The Fallen: A Roundtable (28:24 min.); Deleted Scenes (2:58 min.) en Season 4 Blooper Real (2:02 min.)

Seizoen 5 (2015) aantal afleveringen: 10
In Meereen, moet Daenerys afrekenen met een opstand van de 'Sons of Harpy'. Tyrion wordt gekidnapt door Jorah en naar Daenerys gebracht. Bij een gevecht in de arena, kan Jorah Daenerys redden, maar wanneer de draak Drogon plots verschijnt, vlucht Daenerys op zijn rug. Jon Snow wordt uitgeroepen tot Lord Commander van de Night’s Watch en vormt een verbond met de Wildlings. Maar dat valt niet in goede orde bij de rest van de Night’s Watch. Sansa huwt met Ramsay Bolton die haar verkracht op hun huwelijksnacht. Wanneer Reek haar vertelt dat hij Bran en Rickon niet heeft vermoord, vluchten ze samen. Van zodra Tommen met Margaery huwt, ontdekt Cersei dat ze van langsom minder te zeggen heeft over Tommen. Wanneer ze een foute beslissing neemt worden zij, Lancel en Margaery gevangen genomen door de 'Sparrows' omdat ze tal van zonden hebben begaan. Arya Stark is ondertussen in Braavos aangekomen waar zij haar training start bij de 'Faceless Men'. Maar wanneer ze met een vals gezicht iemand vermoord, heeft dat voor haar fatale gevolgen.

Bonusmaterialen op de DVD:
Audiocommentaar bij afleveringen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8; New Characters/New Locations (7:22 min.); The Real History Behind Game Of Thrones part 1 en 2 (38:35 min.); A Day In The Life (24:58 min.); Anatomy Of A Episode: Mother’s Mercy (28:20 min.); Deleted Scenes (7:40 min.)Seizoen 6 (2016) aantal afleveringen: 10

Lord Commander Jon Snow wordt dood aangetroffen in de sneeuw. Ser Davos is vastberaden het lichaam en de wolf Ghost met hand en tand te verdedigen tegen de moordzuchtige leden van de Nightwatch. Cersei en Jaime zweren wraak te zullen nemen voor de dood van hun dochter. Sansa kan ontsnappen uit de handen van Ramsay Bolton en is ook uit op wraak. Daenerys -die ondertussen gezelschap heeft gekregen van Tyrion en Lord Varys - is dan weer op weg naar de Dosh Khaleen, de plaats waar de weduwen van de gedode khals verblijven. 

Bonusmaterialen op de DVD:
Audiocommentaar bij afleveringen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8; Recreating the Dothraki World (19:26 min.); The Battle of the Bastards (28:47 min.); 18 Hours at the Paint Hall (27:07 min.)
; Deleted Scenes (10:41 min.)


Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •