1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Entourage

Season1.be3,53,55

In Entourage volgen we een nieuwbakken Hollywood hotshot op zijn weg naar eeuwige roem. Het filmwereldje wordt gevoelig op de korrel genomen in deze uitstekend geschreven reeks, maar toch zijn het vooral de enthousiaste vertolkingen die de serie naar een hoger niveau tillen. Bovendien zijn er elk seizoen enkele opvallende gastoptredens van bekende figuren uit de branche. Mensen zoals bokser Mike Tyson, regisseurs James Cameron, Peter Jackson en M. Night Shyamalan, playboybaas Hugh Hefner, pornoster Sasha Grey, acteurs James Woods, Scarlett Johansson, Brooke Shields, John Cleese, Dennis Hopper en Anna Faris en muziekartiesten Eminem, Christina Aguilera, Kanye West en Snoop Dogg zorgen voor een extra pigment dat bij de liefhebbers van het glitter- en glamourwereldje zeker in de smaak zal vallen.

Hoewel Entourage uitgezonden werd op televisie heeft de serie nooit het succes gekregen die ze verdient. Wellicht heeft het te maken met de thema’s (film/Hollywood) en/of met de relatief onbekende acteurs, want kwaliteiten heeft de serie in overvloed. Uitvoerend producent is Mark Wahlberg, die zich voor het verhaal baseerde op zijn eigen ervaringen. De serie startte in 2004 en loopt ondertussen nog steeds. 

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara, Jeremy Piven

Prijzen: 13 prijzen (waaronder 6 Emmy’s, 1 BAFTA en 1 Golden Globe) en 95 nominaties (waaronder 20 voor een Emmy en 13 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen: 8

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2004) aantal afleveringen: 8

Eric, Turtle en Johnny Drama hebben een gemeenschappelijke vriend Vincent Chase. En wat wil het toeval? Vincent is een rijzende ster in Hollywood. De vrienden doen dus alles om tot zijn ‘entourage’ te behoren en begeleiden hem doorheen Hollywood waar feestjes, agenten en seks de hoofdtoon voeren.

Seizoen 2 (2005) aantal afleveringen: 14

Na drie maanden opnames voor een indepent film in New York, keren de vrienden terug naar LA. Voortaan heeft iedereen een duidelijke taak: agent Ari Gold probeert voor Vince een rol te versieren in een blockbuster, Turtle doet het huishouden en Eric fungeert voortaan als de manager van Vince. Drama doet er alles aan om zijn acteerprestaties te verbeteren.

Seizoen 3 (2006) aantal afleveringen: 20

Vince zijn populariteit stijgt met de dag nu hij kans heeft om de hoofdrol te vertolken in de blockbuster Aquaman. De vrienden doen dan ook alles om Vince te vriend te houden. Daartoe behoort ook een refelctie over de toekomst, want ze beseffen maar al te goed dat roem vergankelijk is en dat men het ijzer moet smeden als het heet is. Ari wordt aan de deur gezet nadat de verwachte deal de mist in ging. Zal een nieuwe agent soelaas brengen of beklagen ze het vertrek van Ari?

Seizoen 4 (2007) aantal afleveringen: 12

In dit vierde seizoen werkt Chase opnieuw samen met de excentrieke regisseur Billy Walsh, maar dit keer als producent van de film Medellin, het levensverhaal van drugsbaron Pablo Escobar. Meer nog, de film wordt geselecteerd voor het Festival van Cannes.

Seizoen 5 (2008) aantal afleveringen: 12

Aan het begin van seizoen 5 bevinden we ons in Mexico waar we Vince en Turtle terugvinden aan het strand. De film Medellin werd straight to DVD uitgebracht en was terug te vinden op de lijstjes met slechtste films van het jaar. Ook de vertolking van Vince kwam zwaar onder vuur te liggen. Eric en Ari proberen Vince te overhalen om terug te keren naar Hollywood.

Seizoen 6 (2009) aantal afleveringen: 12

Voor Vince, Eric, Drama en Turtle is het snelle leventje van Hollywood net een wilde rit in een achtbaan. Nu Vince een hoofdrol heeft bemachtigd in Gatsby, de nieuwe film van Martin Scorsese,  raakt zijn carrière in een stroomversnelling. Maar wordt het niet eens hoog tijd dat ook de ‘entourage’ van Vince krijgt waar ze recht op heeft?

Seizoen 7 (2010) aantal afleveringen: 10

Door een ongeval tijdens de opnames van zijn nieuwe actiefilm krijgt Vince een hele andere kijk op het leven, wat hem in de opgang niet gemakkelijker maakt. Ook Eric, Turtle en Drama hebben moelijkheden om met het heftige leventje in Hollywood om te gaan. Iedereen staat aan de vooravond van enkele belangrijke beslissingen over zowel hun persoonlijke als professionele toekomst.

Seizoen 8 (2010) aantal afleveringen: 8

 

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •