1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Fringe

Season1.be3,53,55

In de sf-serie Fringe volgen we de belevenissen van de Fringe Division, een speciale afdeling van de F.B.I. die zich vooral bezighoudt met rare fenomenen zoals vreemde ziektes, mutaties, bovennatuurlijke krachten, telekinese etc. Het onderzoeksteam bestaat uit special agent Olivia Dunham, die wetenschapper Walter Bishop en zijn zoon Peter rekruteert om haar te helpen. Fringe springt uit boven het doorsnee aanbod omdat de bedenker van deze serie niemand minder is dan J.J. Abrams, het brein achter Lost en de regisseur van de speelfilms Super 8 Star Trek en M:I – III. Maar in tegenstelling tot Lost, is Fringe veel makkelijker om volgen: je kunt makkelijk een of twee afleveringen missen om de ‘overall’ plot toch te kunnen volgen. Toch bevat ook deze serie een mysterie dat alsmaar groter wordt naarmate de serie vordert. De serie is spannend, goed geschreven en is ook voorzien van de nodige humor, vooral de relatie tussen vader en zoon Bishop zorgt voor de nodige grappige momenten. Ook een vette pluim voor de speciale effecten die er in HD adembenemend uit zien. Voor Fringe ging Abrams vooral zijn inspiratie zoeken bij The X-Files, maar - zo onderstreept hij - is de benadering volledig anders.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Anna Torv, John Noble, Blair Brown, Joshua Jackson, Lance Reddick, Jasika Nicole

Prijzen: 12 prijzen en 44 nominaties (waaronder 2 voor een Emmy)

Aantal seizoenen: 5

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3, 4 en 5 (vanaf 16 oktober 2013)

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2008) aantal afleveringen: 20

Een jonge, knappe en vastberaden FBI-agente onderzoekt samen met een geniale wetenschapper en zijn zoon een aantal bizarre sterfgevallen en catastrofes, allemaal bekend onder de naam ‘The Pattern’. Heel wat aanwijzingen leiden hen naar Massive Dynamic, een schimmige multinational die veel machtiger is dan om het even welk land.

Seizoen 2 (2009) aantal afleveringen: 23

In seizoen twee krijgen de hoofdpersonages Olivia Dunham en Walter en Peter Bishop elk hun eigen verhaallijn en ligt de focus eerder op de alternatieve wereld. Niettemin blijft het Fringe-team met behulp van onconventionele middelen en weinig orthodoxe methodes de onverklaarbare fenomenen en beangstigende toevalligheden bestuderen die overal ter wereld plaatsgrijpen. Als het ongelofelijke plaatsvindt, is het hun taak om het een halt toe te roepen.

Seizoen 3 (2010) aantal afleveringen: 22

Een volledig gedesoriënteerde Olivia probeert vanuit het parallelle universum de weg naar huis te vinden. Peter en Walter gaan verder met hun leven aan de zijde van Olivia, zonder echter te beseffen dat het hier gaat om de ‘alternatieve’ Olivia. Als de ‘echte’ Olivia terugkeert treden er steeds meer bizarre en beangstigende verschijnselen op en komt de veiligheid van het universum op de helling te staan.

Seizoen 4 (2011) aantal afleveringen: 22

Nadat hij zich heeft opgeofferd om beide werelden te redden, keert Peter op mysterieuze wijze terug naar de onze. Maar iedereen is hem vergeten, ook Olivia en Walter. Het lijkt wel alsof hij nooit heeft bestaan. Ondertussen voeren shapeshifters onder aanvoering van een onbekende leider verwoestende aanvallen uit en moeten de rivaliserende universums samenwerken om de gezamenlijke vijand te verslaan.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •