1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Carnivàle

Season1.be445

De aparte serie Carnivàle speelt zich af in de jaren dertig, tijdens de Grote Depressie en de Dust Bowl (de verzamelnaam voor de zandstormen die Amerika teisterden tussen 1930-1941).

De serie volgt twee groepen van mensen en mondt uiteindelijk uit in een ‘battle’ tussen goed en kwaad. De bedenker van deze serie schreef later ook het scenario voor Spartacus: Blood And Sand. Oorspronkelijk was het de bedoeling om een zes seizoenen tellende serie te maken. Maar na twee seizoenen blies HBO het project af wegens tegenvallende kijkcijfers (het eerste seizoen zorgde wel voor recordcijfers...). Ondanks een groot protest waarbij meer dan 50.000 mails naar HBO werden gestuurd, kreeg de serie geen vervolg of slot. Zeer frustrerend voor de fans die nu achterbleven met een aantal onopgeloste vragen. Carnivàle werd dan ook een bevreemdende serie die ongrijpbare David Lynch-symboliek verenigt met de weidse woestijnlandschappen van de Dust Bowl en de grimmige ambiance van een vergane, schimmige showbizz.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Nick Stahl, Clancy Brown, Clea DuVall, Amy Madigan, Michael J. Anderson, Adrienne Barbeau, Toby Huss

Prijzen: 14 prijzen (waaronder 5 Emmy’s) en 26 nominaties (waaronder 10 voor een Emmy)

Aantal seizoenen: 2

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 en 2  

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2003) aantal afleveringen: 12

Ben Hawkins, een stoffige, 18-jarige, voortvluchtige jongeling sluit zich bij een rondreizend circus anno 1934. Of misschien is de term ‘freakshow’ beter op zijn plaats: een dwerg als directeur, een bebaarde dame, een reptielenman en een helderziende comateuze vrouw zijn maar enkele van de opmerkelijke leden van deze mystieke karavaan. Tel daar nog bij dat Ben Hawkins helende gaven heeft en dat hij verontrustende dromen deelt met de methodistische predikant Justin Crowe, die gek genoeg in Mintern, Californië aan het hoofd staat van een congregatie. Ben en de predikant lijken een aantal dingen gemeenschappelijk te hebben...

Seizoen 2 (2005) aantal afleveringen: 12

In seizoen 2 volgen we andermaal de gebeurtenissen in het rondreizend circus waar de onderlinge spanningen toenemen en zien we ook wat er gebeurt in de congregatie van predikant Crowe, die alsmaar meer en meer uiting wil geven aan zijn macht. Een confrontatie tussen goed en kwaad is imminent. Een zekere Henry Scudder wordt plots een belangrijke figuur omdat hij zowel Ben als Crowe kent. Het lot van de wereld hangt af van wie Scudder het eerst zal vinden.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •