1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Van Vlees En Bloed

Season1.be555

Van Vlees En Bloed is een serie die het beste uit Het Eiland, De Parelvissers en In De Gloria combineert tot een unieke, heel eigen mix. Je zal lachen met de dolle avonturen, maar je zal ook steeds weemoed en melancholie terugvinden. Wat Van Vlees En Bloed uiteraard ook zeer de moeite maakt, zijn de fantastische acteurs. In Vlaanderen wordt nogal vlug gesteld dat het altijd dezelfde koppen zijn die je te zien krijgt, maar als dat nu eenmaal de beste voor de job zijn, dan hoor je ons zeker niet klagen. Van Vlees En Bloed duurde één seizoen en zal ook niet verlengd worden. Zowel de eerste keer als bij de heruitzending keken de mensen massaal met pieken van 1,84 miljoen kijkers. Intussen is het dan ook duidelijk dat Van Vlees En Bloed deel uitmaakt van ons cultureel erfgoed. Zeven even sterke en memorabele afleveringen met nu al legendarische uitspraken (het woord ‘bospoeper’ is vanaf nu opgenomen in het woordenboek). Een absolute must zoveel is zeker!

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Lucas Van den Eynde, Tom Van Dyck, Sien Eggers, Tom De Wispelaere, Koen De Graeve, Reinhilde Decleir, Herwig Ilegems, Maaike Neuville, Peter van den Eede

Prijzen: winnaar van de Gouden Nymph op het Festival de Télévision de Monte-Carlo, De HA! van Humo en winnaar van vier televisiesterren waaronder die van beste fictieprogramma en populairste programma.

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: seizoen 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2009) aantal afleveringen: 7

Van Vlees En Bloed richt de schijnwerpers op de slagersfamilie Vangenechten. De zaken lopen erg goed tot Rudy, de enige zoon van het slagerskoppel, na een jarenlange afwezigheid plots weer voor de deur van het ouderlijke beenhouwershuis staat. Waar hij al die tijd gezeten heeft, daar wil hij (voorlopig) niets over kwijt, maar hij wil wel weer thuis komen wonen en in de slagerij werken. Moeder en grootmoeder Vangenechten, evenals het personeel van de slagerij en de mentaal achtergestelde oom, sluiten de lang verloren zoon onmiddellijk terug in de armen, maar voor vader André ligt een verzoening minder voor de hand. Toch doet Rudy hard zijn best om het respect van zijn vader voor zich terug te winnen. 

 

 

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •