1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

John Adams

Season1.be445

John Adams is niet het genre DVD dat iedereen in huis wil hebben. Het levensverhaal van de tweede Amerikaanse president is iets wat alleen geschiedenisfanaten zal weten te boeien of... fans van het betere en bekroonde televisiewerk. Want dit is immers een reeks van een superieure kwaliteit die bekroond werd met 4 Golden Globes. Bovendien zijn Paul Giamatti en Laura Linney acteurs die garant staan voor kwaliteit. De serie is gebaseerd op het befaamde boek van David McCullough, dat verscheen in 2002. In de regiestoel zat Tom Hooper die later een Oscar won voor The King's Speech. Tom Hanks fungeerde als uitvoerend producent.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Paul Giamatti, Laura Linney, John Dossett, David Morse, Sarah Polley, Stephen Dillane, Tom Wilkinson 

Prijzen: 37 prijzen (waaronder 13 Emmy's, 4 Golden Globes en 2 Golden Nymphs) en 24 nominaties (waaronder 10 voor een Emmy en 3 voor een Golden Nymph)

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: seizoen 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2008) aantal afleveringen: 7

John Adams was één van de belangrijke, maar minder gekende presidenten die Amerika rijk is. De serie tekent ons op een sympathieke, maar realistische manier het portret van een man die alles in het werk stelde om een natie op te bouwen, terwijl hij aan de andere kant een ‘pain in the ass’ was die leed aan zelfbeklag.

 

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •