1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Quiz Me Quick

Season1.be4,54,55

Dat Bart De Pauw echt wel talent heeft voor film en tv-series blijkt opnieuw uit zijn laatste 'kindje', de tragikomische fictieserie Quiz Me Quick over vijf underdogs die elkaar toevallig ontmoeten tijdens een caféquiz. Na geproefd te hebben van het quizzen, krijgen ze al vlug de goesting te pakken. Het gaat zelfs zo goed dat stilletjes gedroomd wordt om mee te doen aan de quiz der quizzen: de superprestige. Alleen ploegen die gedurende een periode voldoende punten weten te verzamelen op diverse quizzen, mogen hier aan mee doen.

Wie denkt dat de serie zich focust op het quizzen zelf, zit er naast want – hoewel een zeer populaire hobby van vele Vlamingen – heeft De Pauw vooral oog voor de deelnemers, de mannen van Tafel 7. Nick, een twintiger die eigenlijk leeft op de kosten van zijn vriendin Cynthia, probeert het ploegje waarmee hij speelde in café Vademecum opnieuw bij elkaar te krijgen om mee te doen aan een volgende quiz. Niet makkelijk want allemaal hebben ze zo wel iets dat hen bezighoudt. Luc bvb. heeft een slecht draaiende fotozaak en ligt onder de sloef van Gwendy, zijn vrouw. Armand is een opdringerige vijftiger die zich uitgeeft voor leraar, gespeciliseerd in geschiedenis, in de Romeinen en de Grieken. Dylan werkt in een beschutte werkplaats, spreekt omzeggens niet, maar is een kei in de muziek. Roger tot slot, is een nukkige, mistroostige man die duidelijk rondloopt met een geheim. Hij is ook degene die het meeste weerstand biedt tegen het voortbestaan van Tafel 7.

Deze tiendelige serie is zeer onderhoudend: sterke dialogen, vele grappige scènes, overtuigende vertolkingen en fijne muziek. Door hier en daar wat lokaas uit te werpen, door middel van een flash forward, houdt De Pauw er ook de spanning in. Je bent geboeid om te weten wat er gaat volgen. De geportretteerde personages zijn niet de verwachte clichéfiguren, maar mensen van vlees en bloed die de kijker meteen inpakken zodat je onmiddellijk begaan bent met hun lot. 
In de rolverdeling zijn Wietse Tanghe als Nick en Pieter Piron als Dylan regelrechte ontdekkingen. Jos Verbist (Van Vlees En Bloed) als Armand en Dirk van Dijck (Het Eiland, De Ronde) als Roger acteren op hoog niveau evenals Tom Audenaert (de ‘blinde’ uit Hasta La Vista) als sloef Luc. De regie werd gevoerd door Jan Matthys, bekend van ondermeer Katarakt en De Smaak van de Keyser. Naast de hoofdrolspelers passeert er een plejade van sterke en populaire acteurs: Lisa Naert, Tine Embrechts, Rilke Eyckermans, Joy Anna Thielemans, Bart De Pauw, Ben Segers, Clara Cleymans, Stefaan Degand, Marlilou Mermans, Alice Toen, Kevin Janssens, Gilda De Bal, Vic De Wachter enz… Eén kleine opmerking: halverwege merk je dat de makers precies een tekort hadden aan verhaallijnen. Dat merk je aan een paar afleveringen die op zich weinig terzake doen en die evengoed konden weggelaten worden binnen het geheel. Maar op zich doet dat zeker geen afbreuk aan de totale indruk. Die is zondermeer zeer positief. Een serie die Vlaanderen massaal in de armen zal sluiten en die wellicht de populariteit van Van Vlees En Bloed kan evenaren. 

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Wietse Tanghe, Pieter Piron, Tom Audenaer, Dirk van Dijck, Jos Verbist, Tine Embrechts, Lisa Naert

Prijzen: nog geen prijzen

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: nog niet beschikbaar op DVD

Bekijk de trailer

seizoen 1 (2012) aantal afleveringen: 10

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •