1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

De Parelvissers

Season1.be445

De Parelvissers is een zesdelige fictiereeks over de reünie van een groep vrienden in de Ardennen. De personages blikken er terug op de op- en ondergang van het productiehuis en van hun vriendschap. Aflevering na aflevering wordt hun geschiedenis gereconstrueerd, met als rode draad de vraag: wat is er met Jan De Ridder gebeurd? De Parelvissers is een verhaal over dertigers die wanhopig proberen de gezamenlijke droom die ze ooit hadden in stand te houden. Gaandweg ontdekken we echter dat er in die vriendschap ook barsten zijn gekomen en dat vriendschap helaas niet alles kan overwinnen.

De serie werd geschreven door Tom Lenaerts, Michiel Devlieger en Michel Vanhove. Een knappe serie met een strak verhaal dat er de spanning in houdt tot de laatste aflevering. En valt die ontknoping dan uiteindelijk tegen (was voorspelbaar en niet echt verrassend), dan toch zorgde de opbouw er naar toe voor uitstekende televisie. De productie was in handen van Woestijnvis. In de cast herkennen we verschillende acteurs die ondertussen het mooie weer maken in de Vlaamse televisie- en bioscoopwereld: Tom Van Dyck, Ides Meire, Geert Van Rampelberg, Tom Dewispelaere, Stijn Van Opstal en Marc Van Eeghem.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Ides Meire, Tom Van Dyck, Tom De Wispelaere, Geert Van Rampelberg, Stijn Van Opstal, Sara de Roo, Ben Segers, Kristine van Pellicom, Marc Van Eeghem

Prijzen: 1 prijs (Humo's Prijs van de Kijker in 2006)

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: seizoen 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2006) aantal afleveringen: 6

In 1994 begonnen zes vrienden ‘De Parelvissers’, een Vlaams televisieproductiehuis dat al snel uitgroeide tot het meest succezsvolle ooit. Tot 26 mei 2000. Toen haalde één van hen, Jan De Ridder, 100 miljoen Bef van de rekeningvan het bedrijf en verdween spoorloos. Kort daarna was ‘De Parelvissers’ failliet. Vijf jaar later nodigt Piet De Ridder, de jongere broer van Jan, alle vrienden en collega’s van toen uit in een huis in de Ardennen, in de hoop om samen antwoorden te vinden op oude vragen.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •