1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Homeland (s7)

Season1.be445

Met de bekroonde serie Homeland komt producent Michael Klick aardig dicht in de buurt van zijn vorige hit 24. Als je verder nog weet dat uitvoerend producent Michael Cuesta verantwoordelijk was voor ondermeer Dexter, dan weet je meteen ook dat alles goed zit voor een dijk van een serie. Nochtans is Homeland niet gebaseerd op een origineel script, maar op de Israëlitische serie Hatufim van Gideon Raff, die hier meewerkte als scenarioschrijver en uitvoerend producent.

Vanaf de eerste afleveringen heeft Homeland je echt te pakken. Je zit meteen in het verhaal, ervaart de paranoia van het hoofdpersonage en hunkert naar meer informatie om te weten of het nu allemaal waar is of niet. Fans van 24 herkennen zonder twijfel heel wat raakvlakken tussen beide series.

Waar gaat het over? CIA-officier Carrie Mathison is er vast van overtuigd dat de Amerikaanse Marinier Nicholas Brody, die dood gewaand werd sinds 2003, maar nu gered werd tijdens een operatie en ontvangen wordt als een held, een bedreiging vormt voor Amerika. Mathison baseert haar bedenkingen op wat ze gehoord heeft toen ze zelf in Irak verbleef. Toen vertelde iemand haar in vertrouwen dat een Amerikaanse krijgsgevangene overgelopen is naar Al-Qaeda.

Homeland werd uitstekend onthaald door pers en publiek en in zijn eerste seizoenen al meteen bekroond Golden Globes en Emmy Awards; o.a. voor beste serie – drama en vertolking. In de hoofdrollen zie je Claire Danes (remember Juliet aan de zijde van Leonardo in Romeo + Juliet) en Damian Lewis (die we kennen van de serie Life).  

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Claire Danes, Mandy Patinkin, Damian Lewis, Rupert Friend, F. Murray Abraham, Morena Baccarin, David Harewood, Diego Klattenhoff, 

Prijzen: 56 prijzen (waaronder 5 Golden Globes en 8 Emmy's) en 167 nominaties (waaronder 33 voor een Emmy en 3 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen: 8 (het achtste en laatste seizoen wordt uitgezonden in 2019)

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2011) aantal afleveringen: 12

Op missie in Irak verneemt Carrie Matheson, CIA operations officer, dat een Amerikaanse gevangene omgevormd werd tot een medewerker van Al-Qaeda. En dan wordt plots in Afghanistan – na een gevangenschap van acht jaar- marine sergeant Nicholas Brody bevrijd. Brody wordt in Amerika ontvangen als een ware held, maar voor Carrie is hij een serieuze bron van wantrouwen vooral wanneer ze erachter komt dat Abu Nazir, lid van Al-Qaeda, in Amerika verblijft. Ook ontdekt ze dat Walker, de vriend en partner van Brody, helemaal niet dood is zoals beweerd. Carrie’s wantrouwen t.o.v. van Brody neemt waanzinnige proporties aan en die maken haar weinig geliefd bij haar baas Saul Berenson en haar directe omgeving. Om meer informatie in te winnen besluit Carrie contact te zoeken met Brody, die gelukkig getrouwd is en vader van twee kinderen…

Bonusmaterialen op de DVD: Deleted scenes (12:34 min); Comentary on pilot; Week Ten: prologue to season two (3:53 min); Homeland season one: Under surveillance (33:46 min)

Seizoen 2 (2012) aantal afleveringen: 12

Carrie is van haar psychische problemen genezen en komt thuis tot rust. Dat is tot wanneer de CIA haar opnieuw contacteert. Die hebben via een geheim filmpje de ware toedracht van Brody ontdekt en willen Carrie betrekken bij de speurtocht naar terroristenleider Abu Nazir, met wie Brody banden had. Carrie wordt opgenomen in een speciale eenheid en krijgt een zekere Peter Quinn als collega. Die werd door Carrie's baas Estes speciaal op de zaak gezet. Maar gaandeweg de speurtocht naar en de ondervragingen van Brody, merkt Carrie dat ze opnieuw aangetrokken wordt tot hem. Ook valt het op dat niet iedereen binnen de CIA even zuiver spel speelt en dat verschillende mensen een eigen agenda hebben. Het tweede seizoen eindigt dan ook met een zeer explosieve finale die zonder twijfel zijn sporen zal nalaten op de volledige serie...

Bonusmaterialen op de DVD: Deleted scenes (5:01 min); Return to the homeland: filming in Israël (7:34); The Border: preview of season 3 (1:37 min); A "super 8"- film diary by Damien Lewis (10:40 min); The Choice: the making of the last episode of season 2 (15:04 min)

Seizoen 3 (2013) aantal afleveringen: 12
Iedereen tracht op zijn manier te leven met de bomaanslag op Langley. Hoofdverdachte Brody is plots verdwenen. Carrie wordt door Saul opgevoerd als een van de schuldigen en gaat een vreselijke periode tegemoet want zij weet waar Brody precies uithangt. 
Peter Quinn, Saul Berenson en Dar Adal werken een plan uit om Majid Javadi in de val te lokken. Javadi is een zeer belangrijk persoon in Iran. Dana is dermate gechoqueerd door wat er op Langley gebeurde, dat zij niet langer thuis wil blijven wonen. Ook weigert zij nog langer de naam van haar vader te dragen. Dit seizoen bevat een aantal onverwachte wendingen die je met verstomming zullen slaan, vandaar ook dat we zo weinig mogelijk over de inhoud willen prijsgeven.

Seizoen 4 (2015) aantal afleveringen: 12
In haar nieuwe rol als hoofd van een CIA-afdeling weet Carrie (Emmy-winnares Claire Danes) Saul (Emmy-winnaar Mandy Patinkin) en Quinn te overtuigen om haar te helpen om een van de gevaarlijkste terroristen ter wereld op te sporen. Maar wanneer Carrie een jonge Pakistaan rekruteert, vervaagt de lijn tussen goed en kwaad en loopt de operatie uit de hand. Carrie moet harde maatregelen nemen en alles op het spel zetten om haar land te beschermen. Niemand is te vertrouwen.

Seizoen 5 (2015) aantal afleveringen: 12
Het vijfde seizoen van Homeland start twee jaar nadat Carrie Mathison uit de CIA stapte. Ze leeft met haar dochtertje en haar nieuwe vriend Jonas Hollander teruggetrokken in Berlijn waar ze werkt als hoofd veiligheid van een private beveiligingsfirma. Carrie doet er alles aan om een zo normaal mogelijk leven te leiden, maar haar verleden blijft haar achtervolgen en ze wordt opgejaagd door mensen die haar maar wat graag zien verdwijnen. En zonder haar rots in de branding Saul Berenson en haar goede vriend Peter Quinn staat ze er helemaal alleen voor.

Seizoen 6 (2017) aantal afleveringen: 12
Carrie keert terug naar de VS, samen met haar dochter Franny. De relatie tussen moeder en dochter zal in dit seizoen veranderen. De CIA-agente gaat aan het werk als advocate voor Amerikaanse moslims. Naast de bekende gezichten komen er ook nieuwe personages in dit seizoen.

Seizoen 7 (2018) aantal afleveringen: 12
Terwijl een ietwat paranoïde president Keane opkijkt tegen een aankomend onderzoek en het land uiteen dreigt te vallen, moeten Carrie en Saul er achter komen wie ze nog kunnen vertrouwen. Terwijl de president bedreigd wordt door krachten binnen en buiten de regering, strijdt Carrie ervoor de waarheid aan het licht te brengen en een enorm complot te ontmaskeren.


Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •