1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Good Wife

Season1.be445

The Good Wife weet je vanaf de eerste aflevering in te pakken door zijn perfecte mix van persoonlijk drama, rechtbankactie (we krijgen zo goed als elke week een nieuwe zaak), familiale problemen, seks en politiek. Al deze facetten vormen een perfect evenwicht en zijn net als in het echte leven op een subtiele manier met elkaar verweven. Dat zorgt voor pakkende televisie, knap geschreven dialogen en personages waarin je kunt geloven. Centraal staat het koppel Alicia en Peter Florrick. Zij heeft haar carrière van beginnend advocaat opzij geschoven voor haar man die staatsofficier van Justitie is. Maar als blijkt dat Peter het bed ingedoken is met hoeren en ze bovendien betaalde met overheidsgeld, belandt hij in de gevangenis en staat Alicia er helemaal alleen voor...

The Good Wife is een meer dan uitstekende serie waarbij met oog voor het kleinste detail, elke aflevering een interessante, zo mogelijk actuele en altijd spannende rechtszaak serveert. Daarnaast zijn er ook diverse subplots die over verschillende afleveringen lopen en die ervoor zorgen dat de personages zich verder kunnen ontwikkelen en dat alles een goed samenhangend geheel vormt. Bovendien verwatert de reeks nooit, maar wordt ze met het seizoen beter.

De serie viel verschillende keren in de prijzen, vooral hoofdrolspeelster Julianna Margulies was het prijsbeest. Het knappe aan het acteerspel van Margulies (The Sopranos, ER) is dat zij heel geloofwaardig haar wisselende stemmingen en de ambigue gevoelens voor haar man gestalte weet te geven. De kijker kan zich heel gemakkelijk verplaatsen in haar personage en voelt mee met deze welbespraakte vrouw die gebukt gaat onder het bedrog van haar man en de openbare vernedering. Elke beslissing die Alicia neemt, elke stap die ze maakt, zullen vanaf dan haar leven beïnvloeden. We zien het personage doorheen de serie groeien van de 'good wife' die naast haar man staat en voor haar kinderen zorgt tot de vrijgevochten vrouw die zichzelf in de markt zet als een seksueel wezen dat risico's en uitdagingen niet uit de weg gaat. De rol van haar man wordt gespeeld door Chris Noth, die de vrouwelijke fans zeker herkennen als Mr. Big uit Sex And The City. De serie zou gebaseerd zijn op het Eliot Spitzer-schandaal en op andere belangrijke seksschandalen zoals die van John Edwards en Bill Clinton. Maar hoewel seks een belangrijke pijler is in deze serie, is er geen naakt te zien (de serie wordt uitgezonden op netwerkzender CBS), maar wordt alles suggestief weergegeven. Ook leuk zijn de verschillende bekende acteurs die hun opwachting maken in een of andere bijrol. Zo speelt Michael J. Fox bijvoorbeeld een advocaat die zijn ziekte (Fox lijdt in real life aan Parkinson) gebruikt om de rechters te manipuleren.  

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Julianna Margulies, Chris Noth, Josh Charles, Makenzie Vega, Graham Phillips, Matt Czuchry, Archie Panjabi

Prijzen: 26 prijzen (waaronder 1 Golden Globe en 5 Emmy’s) en 154 nominaties (waaronder 33 voor een Emmy, 12 voor een Golden Globe en 3 voor een Golden Nymph)

Aantal seizoenen: 7 (het zesde seizoen loopt momenteel in de VS)

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3, 4, 5

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2009) aantal afleveringen: 23
Peter Florrick wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf voor machtsmisbruik en is betrokken bij een groot en publiek corruptie- en seksschandaal. Vanaf dat moment stort het wereldje van echtgenote Alicia volledig in. Als toegewijde moeder en echtgenote die gewoon was aan luxe, moet ze nu plots verhuizen naar een appartement in de stad en opnieuw aan het werk als advocate om haar twee tieners, Zach en Grace, te onderhouden. Door haar vroegere studiegenoot, Will Gardner, kan ze beginnen als juniorpartner bij het prestigieuze advocatenkantoor Lockhart & Gardner in Chicago. Het leven op kantoor wordt haar moeilijk gemaakt door de jonge en ambitieuze collega Cary Agos, die samen startte met Alicia en door Kalinda, een opsporingsambtenaar die voor de firma werkt, maar die ooit door Peter werd ontslagen.
 
Bonusmaterialen op de DVD: Deleted Scenes (20:39 min.); CBS Network On Air Promos (4:00 min.); Aftermath: Real-life Events (17:42 min.); The Education Of Alicia Florrick: Making Season One (1:15:07 min.)

Seizoen 2 (2010) aantal afleveringen: 23
In dit tweede seizoen zien we hoe Alicia heen er weer geslingerd wordt tussen haar baas Will en haar man Peter, die opnieuw een vrij man is en volop bezig is met zijn campagne.
Will en Alicia proberen uit te vinden hoe ze hun relatie (die bezegeld werd met een kus) kunnen voortzetten zonder dat de media en de collega’s erachter komen. Daardoor voelt de sfeer op de werkvloer vreemd aan. Peter is vrijgesproken en begint met z’n campagne voor herverkiezing van staatsofficier van Justitie, samen met zijn gewiekste campagnemanager Eli Gold. Lockhart & Gardner is gefusioneerd waardoor er een nieuwe partner wordt binnengehaald. Die brengt zijn detective Blake Calamar mee om onder meer Kalinda’s verleden uit te zoeken. Kalinda verbergt immers een groot geheim. Als Will erachter komt dat de nieuwe partner vals spel heeft gespeeld, doen hij en Diane er alles aan om hem als partner buiten te werken. Alicia ontdekt iets over Peter wat verstrekkende gevolgen heeft. Zij voelt zich seksueel ook meer en meer aangetrokken tot Will.

Bonusmaterialen op de DVD: Deleted Scenes (21:04 min.); Season 1 DVD Release Party (1:28 min.); A Converstation With The Kings part 1 (3:18 min.); A Converstation With The Kings part 2 (1:44 min.); Alicia Florrick: Real Deal Inside The Episode (51:29 min); Alan Cumming’s Video’s (24:52 min.); An Evening With The Good Wife (20:26 min.); Campaign Music Videos (4:57 min.)

Seizoen 3 (2011) aantal afleveringen: 22
Alicia heeft haar eigen kantoor gekregen en laat blijkbaar niet meer over zich heen lopen. Peter is begonnen met de voorbereidingen voor zijn campagne als gouverneur van Illinois. Hij werkt nu samen met Cary en laat ook een onderzoek starten naar de praktijken van Will. Het komt zelfs tot een proces. Tot overmaat van ramp komt ook Eli bij het advocatenkantoor werken. Diane komt achter de affaire tussen Will en Alicia en vraagt ook dat Kalinda en Alicia hun onderlinge vete bijleggen. Omdat Eli wil dat Peter gouverneur wordt, vraag hij Alicia om terug te keren naar Peter en zich opnieuw te gedragen als de ‘good wife’. Lockhart & Gardner krijgt bovendien te kampen met liquiditeitsproblemen.
 
Bonusmaterialen op de DVD: Deleted Scenes (50:45 min.); The Good Wife: A New Beginning (21:48 min.); Sexual Harassment Video (1:12 min.); A Bi-Coastal Affair (12:42 min.); Research And Development (12:10 min.); Alicia Florrick At A Crossroads (29:44 min.)
  
Seizoen 4 (2012) aantal afleveringen: 22
Lockhart & Gardner zit serieus in de schulden. Iedereen werkt zich uit de naad om grote klanten binnen te halen. Alicia wordt heen en weer geslingerd tussen haar man, die volop bezig is met zijn campagne voor gouverneur en haar werk, waar ze moet kiezen tussen promotie of partner worden in een nieuwe firma. Cary, die teruggekeerd is naar Lockhart & Gardner, voelt zich aan de kant gezet. Hij begint met een paar collega’s een nieuw bedrijf en neemt een paar belangrijke klanten van Lockhart & Gardner met zich mee. Kalinda krijgt opnieuw af te rekenen met haar agressieve en misdadige echtgenoot en last but not least, Alicia is terug samen met Peter, hoewel ze haar gevoelens voor Will moeilijk kan onderdrukken.   

Bonusmaterialen op de DVD: Deleted Scenes (41:27 min.); Seat Of Power: Directing The Good Wife (13:13 min.); Standard & Practices: Sex And The Good Wife (11:47 min.); The Ties That Bind (21:00 min.); Style Evolution: The Fashion Of The Good Wife (16:07 min.)

Seizoen 5 (2013) aantal afleveringen: 22

 

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •