1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Damages

Season1.be4,54,55

Damages speelt zich af in de keiharde wereld van de advocatuur en gaat in wezen over de rivaliteit (en strijd) tussen de briljante advocate Patty Hewes enerzijds en Ellen Parsons, haar protégé, anderzijds. Ellen, een dame die zich – in tegenstelling tot de anderen – niet zo makkelijk laat manipuleren, ontdekt dat Hewes niet zo zuiver is als ze wel laat uitschijnen. Elk seizoen
draait rond één grote zaak, vaak een zaak die dicht aanleunt bij de realiteit, waarin de strijd en concurrentie tussen beide dames ten volle aan bod komt. Beiden hebben ze een verleden en een zeer groot ego. Hun geraffineerde strijd is de rode lijn doorheen de vijf seizoenen.

Damages is een razend spannende serie vol onverwachte wendingen, met sterke acteerprestaties (Glenn Close als Patty Hewes steekt er hoog bovenuit, maar ook Rose Byrne en Cheers-veteraan Ted Danson die in de eerste seizoenen te zien is, spelen sterk), een knappe regie en een niet-lineaire verhaalstructuur die ervoor zorgt dat je alert blijft van begin tot eind. In enkele opgemerkte gastrollen zie je ondermeer William Hurt, Timothy Olyphant (Justified, Die Hard 4.0 en Hitman) en Marcia Gay Harden (Into The Wild). Damages is zonder twijfel een van de betere series, vooral in het (rechtbank)thrillergenre.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Glenn Close, Rose Byrne, Tate Donovan, Zachary Booth, Ted Danson

Prijzen: 9 prijzen (waaronder 4 Emmy’s en 1 Golden Globe) en 54 nominaties (waaronder 16 voor een Emmy en 6 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen: 5

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3, 4 en 5 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2007) aantal afleveringen: 13

Patty Hewes is één van de meest briljante, maar ook hardste advocaten die er in New York City rondloopt. Haar bureau heeft zich het lot aangetrokken van een groep werknemers die opgelicht zijn door hun grote baas, Arthur Frobisher, één van de rijkste CEO’s, die ook beticht wordt van moord en corruptie. Om haar doel te bereiken versterkt Hewes zich met de veelbelovende Ellen Parsons, een pas afgestudeerde advocate. Al vlug blijkt echter dat de zus van Ellen’s vriend onrechtstreeks betrokken is bij  de zaak. Er ontstaat een dodelijk spel tussen Patty Hewes en Arthur Frobischer die in Ray Fiske een zeer uitgeslapen advocaat heeft. Een spel waarin enkel persoonlijk succes telt en menselijke levens weinig van tel zijn. 

Bonusmaterialen op DVD: Willful Acts: The Making Of Damages (22:23 min); Trust No One: Inside the creators (12:08 min); Deleted scenes (8:19 min); Understanding Class Action (17:25 min); trailers.

Seizoen 2 (2009) aantal afleveringen: 13

In dit tweede seizoen draait alles rond een rechtszaak die op het scherp van de snee wordt uitgevochten en rond de relatie die de gewetenloze advocate Patty (Glenn Close) heeft met iemand uit haar verleden (William Hurt). Naïeve Ellen, ooit de protégé van Patty, is uit op wraak en maakt Patty het leven zuur.

Bonusmaterialen op DVD: Season 1 - Recap part I en II; deleted scenes; Season 2: Post Mortem (4:04 min); Character profiles (16:17 min)

Seizoen 3 (2010) aantal afleveringen: 13

In dit derde seizoen staat Patty Hewes voor één van de grootste uitdagingen uit haar carrière als ze samen met haar trouwe rechterhand Tom Shayes het gevecht aangaat met de familie Tobin, die van geen kleintje vervaard is. Ellen Parsons werkt ondertussen voor de openbare aanklager en raakt ook betrokken bij de zaak die voor een aantal personages uit de serie fatale gevolgen zal hebben. In gastrollen zie je Lily Tomlin, Campbell Scott en een verrassende Martin Short als de advocaat van de Tobins.

Bonusmaterialen op DVD: Episode introductions; deleted scenes; audiocommentaar bij aflevering 7 en 13; Damages season 3 - teaser; Directing Damages (5:39 min); Sometimes You Just Get Damaged (6:53 min); Damages season 3 - A Look Back (2:36 min).

Seizoen 4 (2011) aantal afleveringen: 10
Het vierde seizoen begint drie jaar nà de Tobin case. Ellen werkt nu voor een andere advocatenfirma, waar ze zich gelukkig voelt met haar zaken en collega’s. Maar zoals steeds heeft ze behoefte aan een grotere uitdaging, een zaak waar ze haar tanden in kan zetten. Wanneer ze er achter komt dat een oud schoolvriendje een traumatische ervaring heeft opgelopen tijdens zijn job bij High Star, een privé bewakingsfirma die ingehuurd wordt door de overheid om in Afghanistan speciale missie uit te voeren, weet ze dat er iets niet pluis is. Ze contacteert Patty Hewes en die beseft dat een zaak van dergelijke omvang de carrière van Ellen kan maken of breken. Geïnspireerd door de waar gebeurde feiten rond de firma Blackwater Security Consulting.

Bonusmaterialen op DVD: A case for war: the cast and crew discuss the fourth season (13:47 min.); deleted scenes; The evolution of Patty Hewes (7:03 min.); Outtakes (4:21 min.)

Seizoen 5 (2012) aantal afleveringen: 10
 
De arrogante Channing McClaren zit in de problemen. Hij heeft toevallig persoonlijke ‘grafische en seksueel expliciete’ details gelekt van een van zijn bronnen, een zekere Naomi Walling, een Wall Street klokkenluidster die nu dood is. McClaren contacteert Patty Hewes om hem te verdedigen, maar zij weigert omdat ze hem niet moet hebben. Wel raadt ze Ellen Parsons aan, de beste advocate die ze kent. Patty zelf wordt gedwongen een felle juridische strijd te voeren tegen haar eigen zoon, met verrassende en explosieve gevolgen.  

Bonusmaterialen op de DVD: Deleted scenes (39:49 min.); Outtakes (4:11 min.)

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •