1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Forbrydelsen (The Killing)

Season1.be555

Deense misdaadserie waarin detective Sarah Lund het hoofdpersonage is. Ze is een koele, afstandelijke vrouw met een verstoord sociaal leven, die binnen haar job ook af en toe buiten de lijntjes durft te kleuren wat haar niet zo populair maakt bij haar oversten. Haar collega’s en bazen zijn het er wel over eens dat ze – meer dan wie ook –  een neus heeft voor het oplossen van zaken.

Forbrydelsen (of The Killing) is een zeer knap geschreven tv-serie waarvan het verhaal zich telkens weer op verschillende niveaus afspeelt. De serie heeft zowel oog voor de misdaad, de slachtoffers, het politiecorps én het politieke kader waarbinnen de gebeurtenissen zich afspelen. Dit is zeer spannende, absorberende televisie met een scenario dat meticuleus in elkaar zit en de kijker voortdurend op het verkeerde been zet. 

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Sofie Gråbøl, Morten Suurballe, Søren Malling (s1), Lars Mikkelsen (s1), Bjarne Henriksen (s1), Mikael Birkkjær (s2), Nicolas Bro (s2), Nikolaj Lie Kaas(s3), Anders W. Berthelsen (s3)

Prijzen: 3 prijzen (waaronder 1 BAFTA en 1 Golden Nymph) en 6 nominaties (waaronder 2 voor een internationale Emmy en 2 voor een Golden Nymph)

Aantal seizoenen:
3

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2 en 3

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2007)
Sarah Lund staat op punt haar man te volgen naar Zweden en haar job vaarwel te zeggen, maar een gruwelijke moord op een jong meisje houdt haar in Denemarken. Tegelijkertijd maakt Kopenhagen zit op voor de verkiezing van een nieuwe burgemeester. Troels Hartman is een ambitieuze politieker, maar zijn kandidatuur wordt ondermijnd door de eventuele betrokkenheid bij de moord. Ook voor de ouders en het gezin van het slachtoffer breken er harde tijden aan.

Seizoen 2 (2009)
Wanneer een vrouw met messteken vermoord wordt teruggevonden op een begraafplaats denkt iedereen aan een terroristische afrekening. Sarah Lund wordt opgevist om mee te werken aan het oplossen van de misdaad. Als er in de dagen die volgen nog een aantal slachtoffers vallen (vooral militairen) wordt het duidelijk dat er meer aan de hand is en dat iemand alles in het werk stelt om een nationaal schandaal niet aan het licht te brengen.

Seizoen 3 (2011)
Wanneer het lijk gevonden wordt van een matroos lijkt er op het eerste zicht niets bijzonder aan de hand. Maar wanneer het dochtertje van Robert Zeuthen, de baas van de werf, gekidnapt wordt, is dit de begin van een ware nachtmerrie. Sarah Lund wordt met de zaak belast en krijgt hulp van haar ex-vriend Thomas Borch.

 

 

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •