1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Meiden van de Wit

Season1.be3,53,55

Meiden van De Wit was een Nederlandse familiedramaserie, bedacht door Edwin de Vries en uitgezonden tussen 2002 en 2005. De serie gaat over een familiaal zuivelbedrijf dat in handen komt van de drie zussen Roos, Floor en Frédérique, nadat hun vader onder verdachte omstandigheden neergeschoten wordt. Het leiden van het bedrijf gaat met vallen en opstaan, want de zussen zijn helemaal niet voorzien op het leidinggeven. Bovendien krijgen ze af te rekenen met hun stiefmoeder en haar minnaar, de geslepen en valse zakenman Roy Geertse, én met hun echte moeder die dood gewaand op een dag opnieuw opduikt.

De serie is goed geschreven en bevat een mix van spanning, humor en romantiek. Ook de familiebanden wegen sterk door. Als kijker ben je begaan met het lot van de meisjes de Wit. Een serie die net als Kinderen van Dewindt (de Vlaamse tegenhanger) een ode wil brengen aan het vrije ondernemerschap. Frédérique Huydts, die de rol speelde van Roos, overleed een jaar later aan darmkanker. Verder is er in de rolverdeling ook een rol weggelegd voor Jan Decleir (vader De Wit) en voor Angela Schijf (Flikken Maastricht) die de rol speelt van Frédérique.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Eva Duijvenstein, Angela Schijf, Fréderique Huydts, Caro Lenssen, Daniël de Boissevain, Renée Soutendijk, Liz Snoyink, Rik Launspach, Jan Decleir, Bart de Vries

Prijzen: 3 prijzen (waaronder 1 Beeld en Geluid Award)

Aantal seizoenen: 3

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2 en 3

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2002) aantal afleveringen: 12

Nadat hun vader onverwachts en onder verdachte omstandigheden overlijdt, nemen de drie zussen de Wit: Roos, Floor en Frédérique de leiding van de melkfabriek over. Niet iedereen accepteert dat zonder slag of stoot. Maar met de zakelijke hulp van de zuivelcoöperatie, geleid door Daan van Doolen, staan ze sterker. Maar ook de bedoelingen van Daan, die een oogje heeft op Floor, zijn niet zuiver, evenals die van hun stiefmoeder Beth en haar ‘zakenpartner’ en minnaar Roy Geerste. Ondanks alle zakelijke en privé beslommeringen slaan de zussen de handen ineen om de familie en de fabriek te redden.

Seizoen 2 (2003) aantal afleveringen: 13

Na de afgelaste bruiloft doen de meiden een schokkende ontdekking, nu ze eindelijk de videoband met de laatste boodschap van Klaas de Wit in handen hebben. Wie heeft hun vader vermoord? En zou hun echte moeder werkelijk nog leven? Roos wil zich verder ontwikkelen en gaat een opleiding volgen, wat haar tot allerlei nieuwe inzichten brengt. Floor merkt dat ze, ondanks haar stoere voorkomen, toch ook haar zwakke plekken heeft. Fred bruist van de ideeën en wil een heel nieuwe bedrijfstak opzetten. Ondertussen blijkt ook zij gevoelig: voor de charmes van een jonge veehouder…
 
Seizoen 3 (2005) aantal afleveringen: 12

Beth heeft nog een rekening te vereffenen met Emma. Als hun meest geduchte vijand Roy Geerste uit de gevangenis wordt ontslagen en zint op wraak, slaat de vlam in de pan! Er valt een dode en alle verdenkingen gaan direct naar hem. Maar tot ieders verbazing legt de politie echter ook de meiden het vuur na aan de schenen. Deze ontwikkeling brengt de zussen van de Wit dichterbij elkaar dan ooit.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •