1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Vuurzee

Season1.be3,53,55

De misdaadserie Vuurzee speelt zich af in een klein dorpje aan de Noordzee. Wanneer op een dag een allochtoon meisje verdwijnt, brengt dat het hele dorp in rep en roer. Mensen gaan elkaar beschuldigen, donkere geheimen worden angstvallig verborgen gehouden voor de politie en jarenlange vriendschappen worden verbroken. Het verhaal en de sfeer roepen dan ook herinneringen op aan Twin Peaks, de gelauwerde serie van David Lynch.

Vuurzee zit prima in elkaar en pakt uit met de ene onverwachte wending na de andere. Als je denkt het bij het rechte eind te hebben, zit je er schromelijk naast want de schrijvers zorgen ervoor dat ze de kijker steeds een stap voor blijven. De bedenkers van de serie zijn Frank Ketelaar en Robert Kievit, die nadien ook het scenario schreven voor Overspel.

De serie startte in 2005 en kreeg pas een vervolg in 2009. Zoals vaak bij dergelijke series het geval is – Twin Peaks had er ook onder te lijden – is de ontknoping een tegenvaller. Niettemin, een uitstekende, goed vertolkte serie met ondermeer Sylvia Hoeks (Overspel, Tirza, Bloedverwanten) in een van haar debuutrollen.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Ali Çifteci, Lineke Rijxman, Mark Rietman, Carine Crutzen, Sylvia Hoeks, Caro Lenssen, Marcel Musters, Victoria Koblenko

Prijzen: (waaronder 2 Beeld en Geluid Awards)

Aantal seizoenen: 2

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 en 2

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2005) aantal afleveringen: 12

Een badplaats wordt opgeschrikt door de verdwijning van de 16-jarige Yasmin. Sander, haar vriend, lijkt iets met de zaak te maken te hebben. De families van Sander en Yasmin reageren geschokt. Wat is er tussen Sander en Yasmin voorgevallen die nacht? Is haar vader minder tolerant dan hij lijkt? Wat heeft haar ziekelijk jaloerse vriendin Merel met haar verdwijning te maken? Welke rol speelt het pornofilmpje dat Yasmin, Merel en Sonja liever geheim houden? Wie houdt er nog meer iets achter? Pijnlijke geheimen en oude conflicten worden opgerakeld. De verhoudingen tussen de families van Yasmin en Sander komen op scherp te staan. Ook het dorp raakt meer en meer ontwricht. Tegen de achtergrond van de speurtocht naar Yasmin komen de verborgen kanten van de hoofdpersonen onontkoombaar aan de oppervlakte. Niets blijkt wat het leek. En al die tijd is de grote vraag: wat is er met Yasmin gebeurd?

Seizoen 2 (2009) aantal afleveringen: 12

De raadselachtige verdwijning van Yasmin is opgelost. De stofwolken in Boedzand lijken net weer enigszins op te trekken als er een verbijsterend bericht binnenkomt: de officier van justitie kan de verkrachtingszaak tegen Peer niet rond krijgen en seponeert de zaak. Peer komt vrij. De familie Aslan is ten diepste verontwaardigd. Hoe kan het dat de verkrachter van Yasmin op vrije voeten komt? Ook Peers vrouw Kristel en zijn zoon Sander kunnen het bijna niet geloven. De avond dat Peer vrijkomt blijkt het huis van Kristel plotseling in lichterlaaie te staan. Als Kristel en Sonja zich op het nippertje nog weten te redden, blijkt Sander er niet te zijn. Bevindt hij zich nog in de vuurzee?
Als er nog meer branden volgen, grijpt de angst snel om zich heen. Geruchten en verdachtmakingen verhitten de gemoederen. Wie zit er achter de branden en waarom? En heeft het iets te maken met het geheim dat Yasmin bij zich blijkt te dragen?

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •