1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Brothers & Sisters

Season1.be3,53,55

In deze Amerikaanse serie (waarvan nu het laatste en vijfde seizoen uitkomt) staat de familie Walker uit Pasadena centraal. Meer bepaald, Nora Walker die er alleen komt voor te staan wanneer haar man William overlijdt op de verjaardag van zijn dochter Kitty. Norma heeft vijf kinderen, die hoewel volwassen, allemaal hun problemen hebben. Daarnaast moet ze ervoor zorgen dat het bedrijf Ojai Foods, dat opgericht werd door William, blijft verder bestaan. De dood van William zorgt voor een aantal problemen en brengt ook geheimen aan het licht die tijdens de serie verder ontwikkeld worden. Eén van die geheimen heet Holly Harper, de minnares van William.
Brothers & Sisters ligt volledig in de lijn van analoge series als Dallas, Dynasty, Dirty Sexy Money en alle andere series waarin de lotgevallen (zakelijk en professioneel) van een familie centraal staan. De aanwezigheid van heel wat bekende acteurs (Sally Field, Rachel Griffiths, Calista Flockhart, Rob Lowe, Patricia Wettig, enz...)  die samen al veel prijzen gewonnen hebben, tilt deze serie boven de middelmaat.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Sally Field, Dave Annable, Calista Flockhart, Ron Rifkin, Patricia Wettig, Rachel Griffiths, Matthew Rhys

Aantal prijzen: 15 prijzen (waaronder 1 Emmy) en 34 nominaties (waaronder 7 voor een Emmy en 4 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen: 5

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3, 4 en 5

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2006) aantal afleveringen: 23

Tijdens dit seizoen maken we kennis met de familie Walker, met moeder en weduwe Norma, de kinderen Sarah, Kitty, Tommy, Kevin en Justin en met Holly Harper en haar dochter Rebecca. Holly was de minnares van William Walker, de stichter van Ojai Foods die in het begin van de serie overlijdt op de verjaardag van zijn dochter Kitty.

Seizoen 2 (2007) aantal afleveringen: 16

In jet tweede seizoen staat de romantiek centraal. Kitty en Robert plannen hun huwelijk. Norma begint een nieuwe relatie en probeert samen met Rebecca Justin te helpen om na de oorlog zijn leven weer op de rails te krijgen. Sarah moet na haar scheiding alleen verder als alleenstaande ouder en Tommy en Julia kennen heel wat problemen wanneer ze een van hun
tweeling verliezen. Kevin en Scotty beginnen een relatie.

Seizoen 3 (2008) aantal afleveringen: 24

Rebecca komt erachter dat ze geen dochter is van William, maar die heeft wel een ‘geheime’ zoon Ryan. Hij lijkt ook de relatie tussen Rebecca en Justin te willen verstoren. Kevin en Scotty plannen een huwelijk terwijl Kitty en Robert problemen ondervinden wanneer ze een kindje willen adopteren. Nora beslist na jaren in de schaduw geleefd te hebben eindelijk in het daglicht te treden met een eigen carrière.

Seizoen 4 (2009) aantal afleveringen: 24

Kevin en Scotty willen een gezin starten, Kitty ziet dat van haar uiteenvallen als ze verneemt dat ze lymfekanker heeft. Ook de relatie tussen Justin en Rebecca loopt niet over rozen: Justin heeft het moeilijk zijn studies te combineren met Rebecca, die zwanger blijkt te zijn. Ryan zorgt voor meer problemen zowel voor de Walkers als voor het bedrijf, door samen te werken met iemand uit William’s verleden. Het seizoen eindigt met een auto-ongeval waarbij Holly zwaar gewond achterblijft.

Seizoen 5 (2010) aantal afleveringen: 22

We zijn een jaar verder. Rebecca is inmiddels gescheiden van Justin en verdwijnt in het begin van dit seizoen uit de serie. Kevin en Scotty adopteren een meisje, nadat hun surrogaat moeder er van onder is gegaan met hun zoontje. Nora werkt in een bloemenzaak en ontmoet haar eerste liefde Nick Brody, die blijkbaar de vader is van Sarah. Zij kiest uiteindelijk voor Fransman Luc die naar Amerika gekomen is speciaal voor Sarah.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •