1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Borgias

Season1.be3,53,55

The Borgias is een serie die in vele opzichten te vergelijken valt met The Tudors. En hoewel seks net als in het gelijkaardige The Tudors ook hier een belangrijke rol speelt, is hier vooral de ontplooiing van de macht in al zijn geledingen die als rode draad doorheen de serie loopt. Een knappe serie met een briljante hoofdrol voor Jeremy Irons (Die Hard: With A Vengeance). De Nederlandse Lotte Verbeek (Nothing Personal) de rol vertolkt van één van zijn maîtresses. Bedenker en regisseur van deze serie is de bekende Neil Jordan, regisseur van ondermeer Mona Lisa, The Crying Game, The Brave One en Interview With A Vampire.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: David Oakes, Lotte Verbeek, Jeremy Irons, Peter Sullivan

Prijzen: 7 prijzen (waaronder 2 Emmy's) en 20 nominaties (waaronder 1 voor een Golden Globe, 8 voor een Emmy en 3 voor een Golden Nymph)

Aantal seizoenen: 3

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2010) aantal afleveringen: 9

Gebaseerd op het bedenkelijke leven van een familie uit het Italië van tijdens de Renaissance, vertelt The Borgias de opgang van de Spaanse kardinaal Rodrigo Borgia die alle macht naar zich toetrekt wanneer hij in 1492 verkozen wordt tot Paus. De start van heel wat politieke en andere machtspelletjes.
 
Seizoen 2 (2012) aantal afleveringen: 10


Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •