1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The O.C.

Season1.be3,53,55

The O.C. is een behoorlijke, hippe tienerreeks die inzoomt op de dagelijkse beslommeringen (school, liefde, vriendschap) van een groepje jonge volwassenen in een upper class buurt in Orange County (Californië) (vandaar The O.C. dus). Eén van hen, Ryan, is een jongen van de straat die er eerder toevallig terecht is gekomen (uit het huis gezet door zijn moeder een ingetrokken in het sjieke huis van zijn advocaat op diens verzoek...). Zijn komst zorgt voor de nodige animo in de rijke buurt. Toegegeven, de synopsis roept herinneringen op aan Beverly Hills 90210 en ja, The O.C. is bij momenten melig, melodramatisch en voorspelbaar, maar toch beschikt de serie over dat ‘je ne sais quoi’ dat haar naar een hoger plan tilt. De personages zijn naar behoren uitgediept, de kids zijn geloofwaardiger dan in pakweg Dawson’s Creek en de soundtrack (met steevast de hotste bands van dat moment) is waarlijk niet te versmaden. The O.C. is kortom een van de beste jongerenserie van de laatste jaren.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Peter Gallagher, Kelly Rowan, Ben McKenzie, Adam Brody, Rachel Bilson, Melinda Clarke, Mischa Barton, Tate Donovan

Prijzen: 14 prijzen en 18 nominaties

Aantal seizoenen: 4

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3 en 4

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2003) aantal afleveringen: 27

Wanneer de getroubleerde outsider Ryan Atwood bij de Cohens intrekt, ontketent dat een ware vloedgolf van driehoeksaffaires, generatieconflicten en door groepsdwang aangestuurde wrijvingen.

Seizoen 2 (2004) aantal afleveringen: 24

In seizoen 2 laait het oude vuur tussen Ryan en Marissa en Seth en Summer weer hoog op. Sandy en Kirsten staan voor keuzes die 20 jaar huwelijk op de helling kunnen zetten en Trey, de broer van Ryan, wil ook eens proeven van het rijkeluisleventje. Er duiken ook nieuwe personages op met een duister verleden.

Seizoen 3 (2005) aantal afleveringen: 25

Ryan’s neiging om iedereen te redden loopt uit op een ramp. De relatie van Seth en Summer loopt op de klippen, terwijl Kirsten haar leven weer op de rit tracht te krijgen. Sandy ontdekt dat hij de rechtmatige opvolger is van een nalatenschap vol schandaal. Julie Cooper moet in een achterbuurt gaan wonen en Marissa gaat helemaal door het lint als zusje Kaitlin naar huis terugkeert om de boel op stelten te zetten.

Seizoen 4 (2006) aantal afleveringen: 16

Highschool is voorbij. Het lot brengt Ryan, Seth en Summer weer samen in Newport Beach. Taylor Townsend heeft haar aandacht op Ryan laten vallen en blijft achter hem aan zitten tot hij voor haar valt. Trouwt Seth uiteindelijk met Summer en wat met Ryan en Kaitlin, die haar moeder aan een miljardair probeert te koppelen?

 

 

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •