1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Gooische Vrouwen

Season1.be445

Eén van de meest succesvolle Nederlandse series van het afgelopen decennium is zonder twijfel Gooische Vrouwen, een Nederlandse variant op Amerikaanse series als Desperate Hpousewives of Sex And The City.

De serie speelt zich af in de sjieke villawijk van het Gooi (ergens in Hilversum) en vertelt het wel en wee van vier vriendinnen: Cheryl, de ‘leider’ van de vier die gehuwd is met charmezanger Martin Morero en moeder van een zoontje Rémy, Anouk, een vrijgevochten kunstenares met een puberende dochter Vlinder en gescheiden van haar piloot Tom; Willemijn, de moederkloek, gehuwd met Evert en moeder van drie grote kinderen en Claire, een advocate die met zichzelf en de mannen in de knoei zit. Ook zij heeft een dochter Merel. In het vierde seizoen wordt Willemijn vervangen door milieuactiviste Roelien die een relatie heeft met Evert. Het zijn vooral de typische Gooische dingen zoals geld, luxe auto's, dure scholen en mooie huizen die hun leven kleuren. En als er één zaak is waarvoor ze willen gaan, dan is het voor hun imago want in het Gooi is het zeer belangrijk hoe je bij de anderen overkomt.

Het leuke aan Gooische Vrouwen is dat niks au sérieux wordt genomen en dat alles erg uitvergroot wordt. Vooral Peter Paul Muller als Martin Morero en Susan Visser als Anouk zijn bij momenten echt hilarisch. Ondanks het gebrek aan pure ernst is er toch een groot samenhorigheidsgevoel en ben je begaan met het lot van de dames. Hoewel elke aflevering een apart verhaal heeft, loopt er door de verschillende seizoenen een rode draad die het geheel samenhoudt. Dat de serie nog steeds een zeer grote fanbase heeft, mag blijken uit het waanzinnig succes dat de bioscoopfilm in 2011 te beurt viel. De film scoorde het ene record na het andere.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Linda de Mol, Susan Visser, Tjitske Reidinga, Annet Malherbe, Lies Visschedijk, Peter Paul Muller, Derek de Lint, Leopold Witte, Gijs Scholten van Aschat, Daniël Boissevain

Prijzen: 4 prijzen (waaronder de Gouden Televizier-Ring voor Beste Programma, 2 Beeld en Geluid Awards en 1 Gouden Beeld) en 2 nominaties

Aantal seizoenen: 5

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3, 4 en 5

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2005) aantal afleveringen: 8

Cheryl betrapt Martin op overspel, maar kruipt zelf het bed in met Tom, de ex van Anouk. Evert is verliefd op Anouk, maar die houdt nog steeds van Tom, ook al rijgt ze de mannen aan haar vingers. Evert wil scheiden van Willemijn. Claire verliest haar man en ontdekt dat hij al het geld er heeft doorgejaagd. De Thaise au pair, Tippiwan, die werkt bij Anouk én Willemijn, zorgt voor de nodige problemen door zich zwanger voor te doen.

Seizoen 2 (2006) aantal afleveringen: 8

Willemijn en Evert zijn gescheiden, maar Willemijn probeert angstvallig de relatie in stand te houden. Claire herstelt van de klop op haar hoofd. Anouk wordt 40 en wil een betere moeder zijn voor Vlinder. Cheryl blijkt zwanger, maar is het kind van Martin of van Tom? Tippiwan werkt nu voor de Moreros en zorgt andermaal voor heel wat intriges. Bovendien vermoordt ze de belastinginspecteur en steelt ze Martin’s spaargeld. Martin en zijn vriendinnetje krijgen op weg naar het ziekenhuis, waar Cheryl aan het bevallen is, een ongeval.

Seizoen 3 (2007) aantal afleveringen: 9

Cheryl heeft Martin aan de deur gezet. Claire zit in serieuze financiële problemen met alle gevolgen vandien. Een DNA-test brengt uitsluitsel over de identiteit van de vader van Remy. Tippiwan blijft voor heel wat heibel zorgen. Ze chanteert niet alleen de Moreros, maar vermoordt ook Greet, de moeder van Martin. Bovendien kidnapt ze Remy en laat ze een explosief pakje bezorgen op het huwelijk van Willemijn. Wanneer de vriendinnen het pakje openen staat vast dat minstens één van hen het zal moeten bekopen met zijn leven.

Seizoen 4 (2008) aantal afleveringen: 9

Evert en zijn kinderen treuren om het verlies van z’n echtgenote en van hun moeder. Evert’s nieuwe vriendin, Roelien, kan daar niet veel aan verhelpen. Tippiwan is gearresteerd, maar blijft zelfs vanuit de gevangenis een enorme bedreiging. Cheryl blijft de huwelijksproblemen opstapelen, net als Anouk die te maken krijgt met een opdringerige schrijver die haar wil vermoorden. Claire raakt van de regen in de drop en gooit zich in de drank. Roelien raakt zwanger en Anouk maakt kennis met de nieuwe vriendin van Tom. Tippiwan is ontsnapt en is uit op wraak.

Seizoen 5 (2009) aantal afleveringen: 8

Evert en Roelien gaan trouwen, maar een miskraam zorgt voor heel wat emotionele ellende. Cheryl krijgt het aan de stok met tante Cor, de zuster van Greet. Claire wordt opgenomen met haar drankprobleem en leert iemand kennen in het afkickcentrum. Tippiwan heeft zich vermomd en werkt nu bij de nieuwe buren van Cheryl en Martin die hun huwelijksbeloften nog eens hebben overgedaan.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •