1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Breaking Bad

Season1.be555

Walter White is een scheikundeleraar die op een dag erachter komt dat hij longkanker heeft. Walter wil de toekomst van zijn vrouw, die opnieuw zwanger is en zijn gehandicapte zoon, velig stellen, maar weet niet hoe. Hij komt in contact met een Jesse Pinkman, een oud-student die hem aanspoort tot het maken van crystal meth. Gezien Walter een prima leraar is produceert hij in de middel of nowhere in een camper dan nog, de beste en zuiverste crystal meth die er beschikbaar is. Zonder het goed te beseffen maken Walter en Jesse hun entree in de niets ontziende wereld van gangs en drugdealers...

Breaking Bad is een serie over het maken van keuzes en gaan voor hetgeen je kiest, ook al moet je daar iedereen en alles voor opofferen. De serie focust zich op familieproblemen, kanker en drugs: geen evidente thema’s voor een tv-serie, maar bedenker Vince Gilligan weet echter alle ingrediënten te mixen tot een schitterende cocktail vol zwarte humor, pathos en actie. Bovendien ongelooflijk spannend van begin tot eind. Bryan Cranston in de hoofdrol is schitterend. 

Breaking Bad is zonder twijfel één van de beste, zoniet dé beste serie van de laatste jaren. Het verhaal zit zo vernuftig in elkaar: elk detail heeft zijn betekenis en klikt als een Zwitsers horloge perfect in het complete raderwerk. De verschillende dilemma's, de morele verantwoordelijkheden, de schitterende fotografie, de uitgekiende regie en de quasi perfecte vertolkingen zorgen ervoor dat deze serie prima onderbouwd is en voldoende facetten bevat om op verschillende niveau's te blijven boeien. Dit moet zowat de beste tv-serie zijn in jaren: intelligent, verslavend, begeesterend, spannend en overdonderend! En bovenal met een einde dat niet van de pot gerukt is, maar volledig past in de spirit van de serie.

Het valt dan ook te betreuren dat er na de 16 afleveringen van seizoen 5 definitief een punt gezet werd achter de serie.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Giancarlo Esposito 

Prijzen: 153 prijzen (waaronder 16 Emmy's, 2 Golden Nymphs, 1 international BAFTA en 2 Golden Globes) en 234 nominaties (waaronder 42 nominaties voor een Emmy, 1 voor een Golden Nymph en 5 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen: 5 

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3, 4 en 5 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2008) aantal afleveringen: 7

Nadat hij erachter komt dat hij longkanker heeft, besluit Walter White, een vijftigjarige scheikundeleraar uit Albuquerque in New Mexico om in zijn vrije tijd, samen met een oud-leerling crystal methamphetamine te produceren. Probleem is dat zijn vrouw en zwager, die bij de drugsbrigade werkt, er niet mogen achter komen.

Bonusmaterialen op de DVD: deleted scenes, AMC shootout-interview with Vince Gilligan en Bryan Cranston, making of, screentests, featurettes: Inside Breaking Bad, Breakin Bad on AMC, Vince Gilligan's photo gallery

Seizoen 2 (2009) aantal afleveringen: 13

In seizoen 2 leren we hoe Jesse en Walter zich met ups en downs een weg proberen te maken in de keiharde wereld van de drugsdealers. Hun gebrek aan organisatie zorgt ervoor dat ze al vlug in aanraking komen met gevreesde misdadigers o.a. de gevaarlijk Gus Fring en zijn medewerker Mike. Nu ze meedraaien met de 'grote jongens' engageren Walt en Jesse advocaat Saul om hun belangen te behartigen.

Bonusmaterialen op de DVD: hoogtepunten seizoen 1, audiocommentaar van cast en crew, Brandt, RJ Mitte en anderen, deleted scenes, 11 achter-de-schermen featurettes, Inside Breaking Bad: 13 documentaires over de making of van elke episode, Negro Y Azul videoclip, Dean Norris over de politie, bloopers, 6 Breaking Bad Original webisodes, vooruitblik op seizoen 3, foto's van Vince Gilligan.

Seizoen 3 (2010) aantal afleveringen: 13

Nu Skyler achter de oorsprong van het geld gekomen is, wil ze niets meer met Walt te maken hebben. Maar die geeft niet op en eist zijn rol als echtgenoot en vader op. Ondertussen worden in Mexico twee neven van Tuco naar Albuquerque gestuurd met als opdracht Mr. Heisenberg te vermoorden. Omdat de twee op een dwaalspoor worden gebracht, belanden ze uiteindelijk bij Hank. Gustavo Fring heeft met Walt een deal gesloten om voor hem te werken. Hij heeft een gesofisticeerd labo gebouwd waar Walter tegen fikse vergoeding mag produceren. Jesse Pinkman van zijn kant, is afgekikt. Walter wil hem als z'n assistent in het labo.

Bonusmaterialen op de DVD: Vijf afleveringen met audiocommentaar van Vince Gilligan, Bryan Cranston, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte en anderen, featurette: Inside Breaking Bad, mini video podcasts met de cast en crew van elke aflevering, deleted scenes en niet gebruikt beeldmateriaal, vier achter-de-schermen featurettes.


Seizoen 4 (2011) aantal afleveringen: 13

Walt en Jesse werken nu voor Gus, maar vooral Walt voelt duidelijk aan dat Gus van hem afwilt want hij krijgt een medewerker die hij volledig moet inwijden in de kunst van het koken van crystal meth. Walt voelt zich helemaal niet op z'n gemak en is erg paranoïd, vooral wanneer het op Gus op aan komt. Jesse komt ook onder druk te staan want wanneer het broertje van z'n nieuwe vriendin vermoord wordt, slaan z'n stoppen door. Uiteindelijk moet hij niet langer Walt, maar Mike helpen bij z'n klussen. De Mexicanen eisen van Gus dat Jesse voor hen komt koken...

Bonusmaterialen op de DVD: 21 afleveringen van Inside Breaking Bad: een blik achter de schermen van elke aflevering, deleted scenes, uitgebreide en alternatieve scènes, bloopers, 'Better Call Saul' commercials, achter-de-schermen featurettes.

Seizoen 5 deel 1(2012) aantal afleveringen: 8

Na de gebeurtenissen op het einde van seizoen 4, proberen Walt, Jesse en Mike hun sporen uit te wissen. Ze besluiten samen de business van Gus verder te zetten. Wanneer de jongens zonder methylamine komen te zitten besluiten ze een trein met een wagon vol methylamine te kapen. Ze krijgen hulp van een jonge kerel die Todd heet en die voordien Walt al geholpen heeft.  Het stelen van de methylamine gebeurt echter niet zonder ongevallen. Er vallen doden en dat is voor Jess en Mike de druppel die het vat doet overlopen. Ze willen uit de business en besluiten de methylamine te verkopen aan een concurrent, maar dat is absoluut niet naar de zin van Walt die verder wil. Walt versterkt de banden met Lydia die voor de leveringen in Europa zorgt. Het geld blijft binnenstromen. Maar bij een gezellig samenzijn thuis bij Walt ontdekt Hank iets wat het onderzoek mijlen voorwaarts zal helpen.

Bonusmaterialen op de DVD: audiocommentaar bij afleveringen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8; Inside Breaking Bad (89:14 min); Extended scenes (3:28 min); Writer's room timelapse (8:17 min); Jesse Plemons Audition Footage (3:14 min); Laura Fraser Audition Footage (3:59 min); Deleted scenes (4:58 min); Extended scenes (3:06 min); Gag Reel (3:09 min); Nothing Stops This Train (15 min); Gallery 1988 Art Show (3:26 min); Exclusive scene: Chicks 'n' Guns (7:53 min); Behind the scenes of Chicks 'n' Guns (6:41 min); The Cleaner: Jonathan Banks as Mike (7:53 min); Chris Hardwick's All-Star Celebrity Bowling
(10:33 min); Prison Stunt Rehearsal (1:26 min)

Seizoen 5 deel 2(2013) aantal afleveringen: 8

Nu Hank zware vermoedens heeft omtrent de identiteit van Heisenberg, is Walt uit de business gestapt en probeert hij zijn leven met zijn gezin terug op te nemen. Hank heeft geen daadwerkelijke bewijzen en zoekt toenadering tot Jesse met wie hij een deal wil sluiten. Ondertussen heeft Todd de business overgenomen, maar het feit dat hij geen zuivere meth kan maken, schept problemen met Lydia. Jesse ontdekt iets vreselijks over Walt en is razend. Hij besluit samen te werken met Hank. Todd en zijn gewelddadige oom Jack kidnappen Jesse en dwingen hem om voor hen te koken. Het komt tot een bloedige afrekening, maar Walt kan ontsnappen en duikt onder in New Hampshire waar hij met een nieuwe identiteit probeert om alles voor eens en voor altijd te regelen.
 
Bonusmaterialen op de DVD: audiocommentaar bij afleveringen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8; Inside Breaking Bad (61:49 min); Deleted & Extended scenes (9:04 min); Walt's Confession (6:13 min); The Layers of a Sound Mix (5:40 min);  Ozymandias trailer(1:22 min); Gag Reel (6:17 min); The Main Event (14:23 min); Jesse Pinkman Evidence Tape (4:58 min); The Final Showdown (10:02 min); Alternate Ending (3:40 min); Behind the Scenes of Alternate Ending (5:07 min); Fire in the hole: M60 test footage (1:02 min); Life of a Show Runner (9:36 min)

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •