1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Pacific

Season1.be445

Steven Spielberg en Tom Hanks zijn wat je kunt noemen ware patriotten die vinden dat je Amerikaanse soldaten niet genoeg kan eren. Na hun ode aan de troepen in Europa met de knappe serie Band Of Brothers, leggen ze ditmaal hun focus op de belevenissen van drie mariniers tijdens de oorlog met Japan in de Stille Oceaan (ook wel eens The Pacific of Stille Zuidzee genoemd).

The Pacific werd de duurste serie ooit opgenomen in Australië. Van het totale budget van 150 miljoen dollars werd er ongeveer 134 miljoen gespendeerd op Australische bodem.  Het verhaal is gebaseerd op de memoires van drie mariniers: Eugene Sledge, Robert Leckie en John Basilone. Zij waren ondermeer betrokken bij de slag om Peleliu, Iwo Jima, Guadalcanal en Okinawa.

Elke aflevering – de meeste dragen trouwens de naam van de slag – wordt ingeleid met interviews met de echte mariniers, een geschiedkundige voice-over commentaar van Tom Hanks zelf en archiefbeelden die de juiste sfeer moeten zetten. Een echt rechtlijnig verhaal is er niet. Het werd eerder een aaneenschakeling van anekdotes en van veldslagen, met maar één bedoeling en dat is het in beeld brengen van de wreedheid en zinloosheid van de oorlog. Omdat de makers konden beschikken over een groot budget werd er dus niet op een veldslag meer of minder gekeken en krijgen we een groots spektakel opgediend met veel ‘man tot man’-gevechten. De camera loopt als het ware door de ‘battlefields’, wat de authenticiteit zeker ten goede komt. Maar echt nieuw is dat niet want zowel in Saving Private Ryan als in Band Of Brothers werd deze techniek van filmen ook al gebruikt. Kortom, The Pacific is een afgewogen mix van overweldigende actiescènes, hartverscheurende momenten en een waargebeurde feiten. Elke aflevering is tegelijk brutaal, briljant, verrassend en meeslepend. 

 

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: James Badge Dale, Joseph Mazzello, Jon Seda, Ben Chisholm, Chris Milligan

Prijzen: 21 prijzen (waaronder 8 Emmy’s) en 25 nominaties (waaronder 16 voor een Emmy en 1 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: seizoen 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2010) aantal afleveringen: 10

We volgen drie Amerikaanse mariniers en hun collega’s tijdens hun eerste gevecht tegen de Japanners op Guadalcanal, door het regenwoud van Kaap Gloucester en de vestingen van Peleliu, het bloederige zand van Ixo Jima, de verschrikkingen van Okinawa tot aan de langverwachte, maar ongemakkelijke terugkeer na de overgave van Japan.

 

 

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •