1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Lost

Season1.be445

Lost is een thriller- en mysterieserie ontsproten aan het gekronkelde, maar creatieve brein van J.J. Abrams (de regisseur van ondermeer Super 8, Star Trek en M:i:III). Samen met andere series als 24 en Prison Break heeft Lost een nieuwe standaard uitgezet voor tv-series. Dit is zo’n serie die je moet blijven volgen om de draad onderweg niet kwijt te spelen. Het is geen reeks waarbij je af en toe een weekje of een paar afleveringen kan missen om daarna weer gewoon in te haken. Het is een serie die heel veel vragen oproept, een serie met heel veel raadsels en tal van geheimzinnige taferelen. Je zou Lost kunnen omschrijven als een mix van Expeditie Robinson, Twin Peaks, E.R., X-Files en MacGyver met ook nog een monster dat we niet te zien krijgen.
Waar gaat het over? 48 mensen overleven een vliegtuigcrash en moeten Expeditie Robinson-gewijs overleven op een onbewoond eiland. Onbewoond? Dat is natuurlijk maar de vraag, want gaandeweg geeft het eiland zijn geheimen prijs. ’s Nachts worden de overlevenden bijv. opgeschrikt door vreemde geluiden uit de jungle en dan is er ook nog een ijsbeer die plots rondloopt op het eiland. Wat verbergen de personages voor elkaar en – misschien wel de hamvraag – worden ze ooit van het eiland gered?
Lost zorgde in de Verenigde Staten voor een enorme hype (er werden zelfs Lost-avonden en Lost-parties gehouden) en sleepte, zoals verwacht, heel wat belangrijke prijzen in de wacht. Ook bij ons hield het eiland en haar bewoners televisiekijkend Vlaanderen in haar macht. Maar... om nu Lost te omschrijven als één van de beste tv-series ooit, dat ook weer niet. De matige acteerprestaties en de vele (Amerikaanse) clichés deden ons soms meewarig het hoofd schudden. Om nog niet te spreken over het zesde en laatste seizoen. Wat voor iedereen het seizoen zou worden dat nu eindelijk alle vragen beantwoordt en mysteries oplost, werd uiteindelijk een seizoen waarin je er nog een pak mysteries bij krijgt! Met andere woorden, als kijker en Lost-fan blijf je dus op je honger zitten. En dat is natuurlijk een beetje jammer voor een serie die zulke faam wist te vergaren. Maar ondanks de wisselende reacties van het publiek, kreeg het laatste seizoen toch goede persrecensies en werd het ook genomineerd voor talrijke prijzen.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Matthew Fox, Jorge Garcia, Terry O'Quinn, Naveen Andrews, Josh Holloway, Daniel Dae Kim, Yunjin Kim, Evangeline Lilly, Emilie de Ravin

Prijzen: 54 prijzen (waaronder 10 Emmy’s, 1 Golden Globe en 1 Golden Nymph) en 260 nominaties (waaronder 46 voor een Emmy en 6 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen: 6

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3, 4, 5 en 6

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2004) aantal afleveringen: 24

Boven de Stille Oceaan crasht een vliegtuig vlak boven een onbewoond eiland. De passagiers van de Oceanic Airlines Flight 815 met ondermeer de zwangere Claire, Kate, Locke en Sayid, stapten aan boord in de hoop hun getroubleerde leven te kunnen ontvluchten. Maar wat ze niet wisten was dat hun overlevingsdrang tot het uiterste zal getest worden.

Seizoen 2 (2005) aantal afleveringen: 23

Zij die de crash overleefden ontdekken dat ze niet alleen zijn in hun strijd tegen ‘The Others’. Wanneer ze een luik openen ontdekken ze een nieuwe wereld van mysteries en intriges.

Seizoen 3 (2006) aantal afleveringen: 22

Als de overlevenden te maken krijgen met The Others, ontdekt iedereen dat het eiland zowel helende als vernielende krachten heeft en dat de grenzen tussen goed en kwaad serieus op de proef gesteld worden.

Seizoen 4 (2008) aantal afleveringen: 14

Meer dan drie maanden na hun noodlottige crash ontdekken de overlevenden van de Oceanic Flight 815 dat het enige wat nog gevaarlijker zou kunnen zijn dan het eiland zelf, de mensen zijn die zijn gekomen om hen te redden.

Seizoen 5 (2009) aantal afleveringen: 16

Jack en Ben proberen de Oceanic 6, de zes personen die van het eiland wisten af te komen, weer bij elkaar te brengen om terug te keren naar het eiland. Maar dit blijkt echter geen gemakkelijke en ongevaarlijke opdracht te zijn. Ondertussen maken degenen die nog vastzitten op het eiland vreselijke dingen mee...

Seizoen 6 (2010) aantal afleveringen: 16
Eindelijk komen de kijkers het lot te weten van de overlevenden van Oceanic Airlines Flight 815 die vastzitten op een eiland in de Stille Zuidzee. Parallel met ‘het verhaal op het eiland’ zien we ook een andere tijdlijn waarin de Oceanic nooit crashte.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •