1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Divorce (NL)

Season1.be3,53,55

Aanvankelijk zou Divorce 'Haarlemse Mannen' heten en zou het een spin-off worden van Gooische Vrouwen die zou draaien rond het personage van Martin Morero. Uiteindelijk besloten bedenkster Linda de Mol en haar team van schrijvers af te stappen van het idee van een spin-off en werden er drie nieuwe personages ontwikkeld. De serie werd gemaakt in opdracht van Ned 3, maar van zodra die afzagen van uitzending werd de reeks opgepikt door RTL4 die ze begon uit te zenden op 16 december 2012. In het totaal telt Divorce 13 afleveringen. Het einde van seizoen 1 (het is wel de bedoeling dat er een tweede seizoen komt) vond plaats op 10 maart 2013. 

In Divorce maken we kennis met drie mannen waarvoor het gezegde ‘liefde overwint alles’ jammer genoeg niet langer geldt. Elk van hen heeft zo zijn eigen relatieproblemen die te hoog oplopen en leiden tot een breuk. Hierdoor zijn ze gedoemd om tijdelijk met z’n drieën samen te leven in één groot herenhuis. En hoewel de Joris, een knappe klusjesman, David, de directeur van een groothandel in stoffen en Boudewijn, de charmante zakenman, totaal verschillende types zijn, ontstaat er toch een hechte vriendschap tussen hen.

Spijtig genoeg mist Divorce de finishing touch die van Gooische Vrouwen zo'n leuke 'guilty pleasure' maakte. De zwakte ligt vooral bij het script dat niet genoeg diepgang heeft of te weinig intriges biedt om te blijven boeien, zeker in de eerste helft van de serie. De eerste afleveringen draaien rond de af-en-aan relatie van de mannen en te weinig om de vriendschap tussen de mannen. Elk van hen is nog niet over de breuk heen en probeert op een of andere manier terug te keren naar de situatie van vroeger. Zo'n verhaallijn kan je even volhouden, maar naverloop van tijd begint een déjà-vu gevoel op te treden. Gelukkig hadden de makers ook dat idee, want in de tweede helft wordt het allemaal een stuk leuker en zie je meer hoe de mannen elkaar steunen, hoe ze samen 'ondeugend' zijn en hoe ze elkaar over hun scheiding helpen. In de tweede helft van de serie zijn er ook verschillende verhalen die fungeren als rode draad (de nieuwe relatie van Bo, de verwoede pogingen van David om zijn cardiologe te versieren en het leren lezen van Joris). De serie laat zich vlot bekijken, maar dat heeft vooral de maken met het acteertalent en met de snedige montage die de vaart er in houdt. En het moet gezegd, na de zwakke eerste helft, zit je bij de laatste afleveringen uit te kijken naar de volgende. Helaas is het dan plots gedaan... Gelukkig komt er zoals gezegd wel een tweede seizoen.

Met een gemiddelde van wekelijks om en bij de 1,7 miljoen kijkers, kan deze door Will Koopman (Gooische Vrouwen) geregisseerde serie, een groot succes genoemd worden. De hoofdrollen worden gespeeld door Waldemar Torenstra (Allez Eddy!, De Gelukkige Huisvrouw), Jeroen Spitzenberger (Bloedverwanten, Süskind, Alles Is Liefde) en Dirk Zeelenberg (De Hoofdprijs, De President, Vox Populi).

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Waldemar Torenstra, Jeroen Spitzenberger, Dirk Zeelenberg, Chantal Janzen, Carly Wijs, Katja Herbers

Prijzen:
nog geen prijzen

Aantal seizoenen: 1 (het tweede seizoen is toegezegd)

Beschikbaar op DVD: seizoen 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2012) aantal afleveringen: 13
Klusjesman Joris ziet het 'gezeur' van zijn  vriendin voor een kind niet meer zitten en breekt met haar. David, een directeur van een bedrijf in stoffen wordt door zijn vrouw de deur gewezen omdat hij verstikkend werkt. Boudewijn tot slot, mag oprotten nadat hij zijn vrouw bedrogen heeft met de buurvrouw. De drie mannen vinden elkaar in een groot herenhuis dat Joris aan het opknappen is. Ze besluiten het samen te proberen en knappen het huis op. Maar de problemen met hun ex-en zijn nog steeds niet van de baan: Joris krijgt te horen dat z'n vriendin dan toch zwanger is, de ex van David sleurt hem mee naar een therapiesessie om hun huwelijk toch nog een kans te geven en de ex van Boudewijn heeft - tot grote jaloezie van Boudewijn - een relatie met een muziekleraar. Hun 'divorce' lijkt niet van een leien dakje te lopen...

Bonusmaterialen op de DVD: Interview Will Koopman; bloopers; audiocommentaar door Will Koopman bij aflevering 1

Seizoen 2 (2013) aantal afleveringen: 12

Bonusmaterialen op de DVD: Bloopers (9:24 min.)

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •