1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Getting On

Season1.be445

Deze Getting On is de Amerikaanse remake door HBO van de gelijknamige Britse serie uit 2009 die te zien was op BBC Four. Eerder maakte HBO met Veep al een succesvolle remake van het Britse The Thick Of It.

Getting On speelt zich af op een geriatrische afdeling van een aftands hospitaal en volgt de belevenissen van het administratief en verzorgend personeel en de dokterstaf in hun dagelijkse strijd met ellende, budgetproblemen en frustraties die het werk op die afdeling met zich meebrengen.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Alex Borstein als de mollige verpleegster Dawn Forchette, wanhopig op zoek naar seks én een man, Niecy Nash als verzorgster en luisterend oor Didi, Laurie Metcalf als de antipathieke en erg zelfingenomen Dr. James die haar ambities nooit kan waarmaken en Mel Rodgriguez als hoofdverpleger Patsy de la Serda, een dikkerd waarvoor Dawn meer dan een boontje heeft. Verder zien we in bijrollen ondermeer veteranen Harry Dean Stanton (Paris, Texas) en Daniel Stern (Home Alone). Stanton speelt Leonard Butler, een tachtigjarige met één grote wens: seks hebben met zijn vriendin. Stern is dan weer Richard James, de echtgenoot van Dr. Jenna James.

De komedie deed het voor HBO lang niet onaardig. De serie kreeg uitstekende kritieken en scoorde behoorlijk zonder daadwerkelijke marketingcampagne. Mede daarom komt er een vervolg op de erg leuke avonturen van Dr. James en de verpleegsters Dawn en Didi. 

Getting On had een paar afleveringen nodig om er in te komen, maar eens de wagen aan het rollen ging en je de personages een beetje kon situeren, was het helaas afgelopen (de serie duurde ‘maar’ zes afleveringen). Daarom zijn we erg verheugd dat er een verlengstuk aan wordt gebreid van opnieuw zes afleveringen want dit is een serie die zich heel vlot laat bekijken en die grappig en innemend is tegelijkertijd. Laurie Metcalf, Alex Borstein, Niecy Nash and Mel Rodriguez hernemen hun rollen in het tweede seizoen.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs:  Alex Borstein, Niecy Nash, Mel Rodriguez, Laurie Metcalf 

Prijzen: 1 nominatie

Aantal seizoenen: 2 (het 2de seizoen loopt momenteel)

Beschikbaar op DVD: Seizoen 1 (vanaf 12 november)

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2013) aantal afleveringen: 6
Een geriatrische afdeling ergens in een Amerikaans hospitaal. Verpleegster Dawn verwelkomt verzorgster DiDi en geeft haar een rondleiding. Ondertussen eist de dienstdoende Dr. James meer menselijke uitwerpselen voor haar onderzoek. Wanneer hoofdverpleger Patsy op de afdeling arriveert, valt Dawn als een blok voor hem, ook al zou het kunnen dat hij homo is. Patsy voert een streng bewind, maar dat deert Dawn niet om nog meer toenadering te zoeken. Ondertussen krijgt het personeel ook te maken met een pijnlijk sterfgeval, met een vervelende patiënte en met een oude man die absoluut seks wil met z'n vriendin. Wanneer op een dag Dr. James toevallig op de afdeling toekomt met haar echtgenoot, is Dawn, na een ruzie met Patsy, stomdronken.

Bonusmaterialen op de DVD: Deleted Scenes (5:53 min.); Gag Reel (6:02 min.)

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •