1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Innan Vi Dör (Before We Die)

Season1.be4,54,55

Voor Ricky Gervais was Before We Die (Innan Vi Dör) een van de beste series die hij dit jaar zag. Een Nordic crime thriller die de vergelijking met Forbrydelsen (The Killing) en Bron (The Bridge) best kan doorstaan.
En toegegeven, Before We Die is inderdaad een briljante serie die je vanaf de eerste beelden in spanning houdt en die je voortdurend misleidt met allerlei onverwachte, maar geloofwaardige wendingen.

Het hoofdpersonage is Hanna Svensson, een rechercheur met een hoge moraal en vaste principes. Sinds ze haar eigen zoon Chrisitan heeft laten arresteren is haar reputatie fel afgezwakt. Bovendien heeft ze geen contact meer met Christian en zoekt ze warmte en liefde bij haar collega Sven. Maar wanneer deze laatste op mysterieuze wijze verdwijnt ontstaat er binnen de afdeling georganiseerde misdaad paniek. Het enige aanknopingspunt blijkt een zekere Inez. Hannah die overgeplaatst is naar de financiële misdaad-afdeling, gaat zich met het onderzoek bemoeien en komt terecht in een hevige strijd tussen misdaadbendes die niets en niemand ontzien.

Before We Die (Innan Vi Dör) is een Zweedse thrillerserie die draait rond familierelaties, bendes en drugs. Hoe minder je van het verhaal weet hoe beter want dat zou de kijkpret alleen maar bederven. Het scenario zit wonderwel in elkaar en zet je voortdurend op het verkeerde been. De vertolkingen zijn uitstekend, vooral van Marie Richardson als de moeder en Adam Pålsson (die de jonge Wallander gaat spelen in een nieuwe serie) als zoon Christian. Magnus Knepper (Liberty, Millennium, Solsidan, Bron) speelt met brio de rol van Hannah’s collega Björn. Hun vertolkingen geven de goed uitgewerkte personages de nodige diepgang.

Before We Die is een prima toevoeging aan het Nordic Noir-genre en het valt dan ook toe te juichen dat er inmiddels een tweede seizoen is uitgekomen.Acteurs: Marie Richardson, Adam Pålsson, Magnus Krepper

Prijzen:
1 prijs en 2 nominaties

Aantal seizoenen:
2 (het tweede seizoen is net gestart)

Beschikbaar op DVD:
beschikbaar op DVD vanaf 26 november

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •