1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Watchmen

Season1.be4,54,55

In een tijd dat de bioscoop overladen wordt met films over superhelden, is het een verademing dat er series zijn als Watchmen. Series die de wereld van de superhelden helemaal op zijn kop zetten. Series die niet uitpakken met adonissen met bovennatuurlijke krachten, maar met onvolmaakte mensen die de wereld alleen maar willen verbeteren. Voor zijn nieuwste serie baseerde Damon Lindelof (The Leftovers en Lost) zich op de graphic novel van comic book by Alan Moore and Dave Gibbons uit 1995.

Het verhaal speelt zich af in een wereld waar de gemaskerde ‘superhelden’ uitgeroeid zijn. Onder het leiderschap van Robert Redford die al President is sinds 1992, heeft de regering financiële compensaties toegekend aan mensen die het slachtoffer werden van rassendiscriminatie. Maar dat gegeven veroorzaakt opnieuw spanningen. Wanneer tijdens een routinecontrole een politieagent (die maskers dragen om privé niet herkend te worden) wordt neergeschoten groeit het vermoeden dat de 7th Kavalry, een extreemrechtse beweging die zweert bij witte suprematie en Rorsach-maskers draagt, weer aan de oppervlakte is verschenen. Wanneer bovendien de sheriff opgeknoopt wordt aangetroffen, gaat de politie opnieuw samenwerken met de gemaskerde vigilantes. Een van hen is Sister Knight, eveneens lid van de lokale politie van Tulsa.

Watchmen is een zeer ambitieuze serie die een complex verhaal neerzet dat gaat grasduinen in de Amerikaanse geschiedenis. De serie valt qua vorm te vergelijken met het andere werk van Lindelof in die zin dat verschillende verhaallijnen, genres en visies met elkaar verweven worden tot een indrukwekkend, maar complex verhaal. De vertelstijl van Lindelof triggert de intelligentie van de kijker. De verhaallijnen zijn narratief erg sterk, de plots worden karaktergestuurd waardoor er emotionele gebondenheid ontstaat en elke levering roept vragen op en heeft iets mysterieus. Maar wees gerust, aan het einde worden alle vragen netjes beantwoord. Watchmen kan bovendien terugvallen op eersteklas vertolkingen (Regina King, Jeremy Irons, Jean Smart om er maar een paar te noemen) en hoogstaande productiewaarden. De serie is een absolute must voor iedereen die houdt van series met inhoud die je voortdurend uitdagen en in spanning houden.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Regina King, Jeremy Irons, Jean Smart, Don Johnson, Lou Gossett, Yahya Abdul-Mateen II, Tom Mison

Prijzen: 8 prijzen en 69 nominaties (waaronder 20 voor een Emmy)

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: vanaf 19 augustus 2020

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •