1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

El Embarcadero (The Pier) (s2)

Season1.be445

Alexandra (Verónica Sánchez) is een succesvolle architecte in Valencia. Ze beleeft haar ergste nachtmerrie wanneer de plaatselijke politie haar informeert dat haar echtgenoot Oscar (Álvaro Morte) dood is aangetroffen op de pier van het naburige badstadje Albufera. Zelfmoord? Hoe kan dat? Ze hadden een paar uur geleden nog mooie plannen gemaakt voor hun toekomst. Maar het wordt nog erger: Alexandra ontdekt dat haar man al jaren een dubbelleven leidde met een andere vrouw in Albufera, Veronica (Irene Arcos). Vandaar zijn wekelijkse ‘zakenreizen’ naar Frankfurt.

Alexandra besluit niks te zeggen en gaat de sensuele, warmbloedige Veronica opzoeken. In plaats van haar aan te vallen, besluit ze de vriendin van Veronica te worden om zo te achterhalen waarom haar echtgenoot haar bedrogen heeft, wie Veronica eigenlijk is en wat er die fatale avond op de pier juist gebeurd is.

De serie is gemaakt door Álex Pina, de bedenker van La Casa De Papel. De serie ademt een ongekende zwoele, sensuele sfeer uit. Het schilderachtige decor van Albufera (Parc Natural de l'Albufera de Valencia is een nationaal park gelegen op circa 20 kilometer ten zuiden van Valencia), de verzengende zon en de bruingebrande lichamen waar het zweet vanaf druppelt, dragen hiertoe uiteraard bij. Een echte reden om zijn vrouw te bedriegen heeft Oscar niet. Hij wordt aangetrokken door de betoverende schoonheid van Veronica, hoewel hij ook van zijn eigen vrouw houdt. Hij bemint twee vrouwen zonder een keuze te kunnen maken.

El Embarcadero is in de eerste plaats een liefdesfilm vol seksuele spanning. Daarnaast verweefde Pina er ook een misdaadverhaal in, kwestie van de spanning erin te houden. Flashbacks helpen het vraagstuk oplossen, maar de hamvraag is niet of Oscar zelfmoord pleegde of dat het om een afrekening gaat. De hoofdvraag is: kun je van meerdere mensen tegelijk houden?

Leuke bijkomstigheid: Oscar wordt gespeeld door acteur Álvaro Morte, 'El Professor' in La Casa De Papel. Irene Arcos is ook nog te zien in de series Elite en Vis A Vis.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Álvaro Morte, Verónica Sánchez, Irene Arcos

Prijzen: 1 prijs en 1 nominatie

Aantal seizoenen: 2

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2 (vanaf 26 januari 2021)

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •