1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Honourable Woman

Season1.be4,54,55

Een van de spannendste en meest realistische series van de laatste maanden speelt zich voor een stuk af in de Gaza-strook. Een uitermate intelligent en aangrijpend drama over een item dat bijna dagelijks het nieuws haalt. Aan de hand van menselijke ervaringen behandelt The Honourable Woman met een ongeziene preciesheid de Palestijnse kwestie, zonder maar ook één moment partij te kiezen.

Als jong meisje was Nessa Stein er getuige van hoe haar vader, die een bedrijf runde dat wapens verkocht die gebruikt werden tegen de Palestijnen, vermoord werd door de PLO. Nu als dertigjarige, is Nessa, die samen met haar broer haar vader heeft opgevolgd, volop bezig met de vredesonderhandelingen in het Midden-Oosten. Via een uitgebreid telecomnetwerk willen ze de Israëlische universiteiten verbinden met die op de Westelijke Jordaanoever. Maar wanneer ze een lucratief contract toekent aan een Palestijnse zakenman, die daarna dood wordt aangetroffen, worden zij en haar broer het doelwit van de Secret Intelligence Service die een diepgravend onderzoek naar hen opent. In een strijd als deze zullen er geen winnaars zijn, alleen verliezers en minder-verliezers.

De persoonlijke reis die filantropist Nessa Stein onderneemt om de dingen die fout gegaan zijn in haar leven, recht te zetten, speelt als een nagelbijtende thriller, een doordacht politiek drama en een veelgelaagd familiedrama. Elke aflevering eindigt met een cliffhanger die je ertoe aanzet om verder te kijken (vandaar dat we ons beperkt hebben tot de hoofdlijnen van het verhaal…). ‘Binge watching’ is hier aangeraden, gezien de complexiteit en de aangehouden spanningsboog.

Naast een schitterende Maggie Gyllenhaal (Donnie Darko, The Dark Knight, Secretary) zien we ook nog Andrew Buchan (Broadchurch) als de broer, Katherine Parkinson (The IT Crowd) als zijn zwangere vrouw, Stephen Rea (Utopia), die de rol speelt van Hugh Hayden-Hoyle, een MI spion die gaat graven in het leven van Nessa Stein en Lindsay Duncan (Le Week-end, About Time) als zijn ex. Janet McTeer (The White Queen, Damages, Parade’s End) speelt Julia Walsh, hoofd van MI6 en baas van Hayden-Hoyle. Wie ook een belangrijke rol speelt is de Belgische Lubna Azabal, die we nog kennen van Incendies en Paradise Now. Zij speelt het dienstmeisje/tolk van de familie Stein. De man die verantwoordelijk was voor deze prachtige serie was de Engelsman Hugo Blick, een relatief onbekende naam die in 2012 wel een BAFTA won voor de thrillerserie The Shadow LIne met Chiwetel Ejiofor en Christopher Eccleston in de hoofdrollen.


Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Maggie Gyllenhaal, Andrew Buchan, Lubna Azabal, Stephen Rea, Janet McTeer 

Prijzen: 6 prijzen (waaronder 1 Golden Globe en 1 BAFTA) en 20 nominaties (waaronder 4 voor een Emmy en 1 voor een BAFTA)

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: seizoen 1 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2014) aantal afleveringen: 8
De dertigjarige Nesaa Stein die in de adelstand werd verheven omwille van haar inspanningen om de Israëli's en de Palestijnen te verzoenen, komt serieus in de problemen wanneer zijn een lucratief contract toekent aan een Palestijns zakenman die kort na het afsluiten van het contact, wordt vermoord. Niet alleen gaan de Israëli's zich met de zaak bemoeien, maar ook de Britse geheime dienst die vermoedt dat er meer aan de hand is.

Géén bonusmaterialen op de DVD

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •