1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Anger Management

Season1.be335

Charlie Goodson was ooit een succesvol baseballer. Maar omdat hij zijn woede-aanvallen niet kon controleren ging het vlug bergaf met z’n carrière. Charlie heeft geleerd uit zijn verleden en leidt nu met succes een praktijk waarin hij als ‘anger management’ therapeut mensen begeleid die zich niet of moeilijk kunnen beheersen. Tot zijn patiënten behoren ondermeer Ed, Nolan en Patrick. Goodson werkt ook pro-bono in de plaatselijke gevangenis waar hij werkt met 'inmates' Cleo en Donovan. Hoewel hij nu zelf therapeut is heeft hij het toch moelijk om zijn eigen woede-aanvallen te controleren vooral als het zijn 15-jarige dochter Sam aangaat, die hij samen met z’n ex Jennifer opvoedt. Gelukkig voor Charlie kan hij steeds rekenen op de hulp van z’n goede vriendin en collega Kate Wales.
 
Charlie Sheen, in het echte leven een fel besproken ster en zelf in ‘anger management’-therapie geweest, werd ontslagen op de set van Two And A Half Men. Met deze serie krijgt hij een nieuwe kans op een comeback. Dat Charlie beterschap wil tonen ligt er vingerdik op: hier speelt hij een sympathiek personage dat vroeger een bullebak was, maar nu alles onder controle heeft… De vergelijkingen met de échte Sheen zijn erg opvallend, misschien té voor goed te zijn. Geloofwaardig of niet? Veel doet het er niet toe zolang het maar grappig is.

De serie, die gebaseerd is op de film met Adam Sandler en Jack Nicholson uit 2003, is een typische ‘mannelijke’ sitcom die perfect op het lijf van Sheen is geschreven: veel one liners (Sheen kan zijn tegenspelers dus heerlijk van repliek dienen) - de ene al wat vulgairder dan de andere, stereotypen over homo’s, ‘vettige’ seksmoppen en heel wat ‘ontoelaatbaar’ gedrag. Denise Richards, ooit getrouwd met Sheen en dus heel goed op de hoogte van zijn doen en laten, speelt een gastrolletje. De eerste aflevering scoorde in Amerika gigantisch, de beste opening ooit voor een ‘kabel’ serie. Na het eerste seizoen, dat geen al te beste reviews kreeg, volgde er nog een tweede seizoen dat niet minder dan 90 afleveringen telde. De kwaliteit was onevenwichtig waardoor de serie aan het einde van dit superlange seizoen afgevoerd werd.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Charlie Sheen, Shawnee Smith, Selma Blair, Michael Arden, Daniela Bobadilla

Prijzen: 2 nominaties

Aantal seizoenen: 2

Beschikbaar op DVD: nog niet beschikbaar

Bekijk de trailer

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •