1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

NCIS: Los Angeles (s9)

Season1.be3,53,55

NCIS: Los Angeles is een spin-off van de populaire serie NCIS, die zelf een spin-off was van JAG. Net als die beide series combineert NCIS: Los Angeles ook militair drama met gedreven politieonderzoek. De serie speelt zich af in de wereld van de zwaar criminelen die een bedreiging vormen voor de veiligheid van Amerika.
 
De hoofdrollen worden vertolkt door Chris O’Donnell die in een vroeger leven te zien was in een aantal bekende films zoals Scent Of A Woman, Batman & Robin, Batman Forever en The Bachelor en door LL Cool J, de rapper die ondertussen een volwaardige acteur is geworden met hoofdrollen in onder meer Deep Blue Sea en S.W.A.T.
O’Donnell is Special Agent ‘G’ Cullen, een meester in vermommingen en legendarisch om zijn undercoverwerk. Zijn partner is Sam Hanna, een voormalige Navy SEAL die zowel in Afghanistan als in Irak gezeten heeft. Samen werken zij voor het Office of Special Projects (OSP). Dankzij ultramoderne gadgets en nieuwe identiteiten weten Cullen en zijn team telkens weer te infiltreren in de meest gevreesde bendes. Als teamleider werd er gekozen voor Linda Hunt, een Amerikaanse actrice van 69 jaar die amper 1m45 groot is. En hoewel je Hunt nooit in zo’n rol zou verwachten, zorgt zij elke keer voor een frisse en verrassende inbreng. ‘After all’, zij won niet voor niets een Oscar voor haar rol in The Year Of Living Dangerously.
 
In tegenstelling tot NCIS – waarmee deze serie voor een spinoff niet zoveel gemeen heeft – werd het verteltempo aardig opgedreven. Dat merk je aan de actiescènes, de muziek en de vertelstijl. Zoals meestal het geval is bij dergelijke series vormt iedere aflevering een verhaal op zich. Er lopen wel een aantal verhaallijnen doorheen de serie, maar een ‘cliffhanger’-serie waarbij je op het puntje van je stoel zit om het vervolg te weten is het niet. NCIS: Los Angeles werd gemaakt met een behoorlijk budget. Dat zie je aan de grootse actiescènes en de speciale effecten, die zo uit een film lijken te komen. Het gebruik van Los Angeles als locatie vormt een surplus en zorgt zowel voor een donker als een zonnig kantje. NCIS: Los Angeles is vakwerk zondermeer, maar het is geen serie die eruit springt. We hebben het allemaal al eens eerder gezien.

Net als NCIS is ook deze spin-off erg succesvol in Amerika. Het eerste seizoen startte met een gemiddelde van 16 miljoen kijkers. Het vierde seizoen eindigde met niet minder dan 17,3 miljoen kijkers gemiddeld. Uiteraard loopt de serie verder: het vijfde seizoen is momenteel in Amerika te zien en een zesde seizoen werd inmiddels besteld. De liefhebbers van JAG en NCIS of andere politieseries zullen dus zeker hun gading vinden met deze serie.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Chris O'Donnell, LL Cool J, Daniela Ruah, Linda Hunt, Eric Christian Olsen


Prijzen:
 18 prijzen en 17 nominaties (waaronder 1 voor een Emmy)

Aantal seizoenen:
9 (het negende seizoen wordt dit jaar in de VS uitgezonden) 

Beschikbaar op DVD:
seizoen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 (vanaf 18 april) 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2009) aantal afleveringen: 24
‘G.’ Callen is een agent met een aangeboren talent voor undercoverwerk. Aan het begin van de serie wordt hij verwelkomd bij OPS (Office of Special Projects). Zijn partner wordt Special Agent Sam Hanna, een ex-Navy SEAL en gespecialiseerd in de Midden-Oosten-cultuur. Hanna spreekt ook vloeiend Arabisch. Samen met de andere teamleden worden zij hoofdzakelijk geconfronteerd met diverse moorden al of niet gelinkt aan de marine.

Seizoen 2 (2010) aantal afleveringen: 24
Special agents G. Callen en Sam Hanna krijgen assistentie van een tweede team dat bestaat uit special agent Kensi Blye en LAPD detective Marty Deeks, die tegen het einde van het seizoen ook een koppel vormen. De psycholoog van het team, Nate Getz, doet voortaan undercoverwerk. Zijn plaats in de serie wordt ingenomen door computergek Nell Jones, die in het vorige seizoen af en toe mocht meedoen. Het mysterieuze verleden van G. Callen en de achtergrond van Hetty lopen als rode draad doorheen de verschillende afleveringen met als hoogtepunt een trip naar Europa waar het volledige team begint aan een grote reddingsoperatie of nietsvermoedend met de ogen open in de val loopt.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •