1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Deadline 25/5

Season1.be3,53,55

Gezien het succes van Deadline 14/10 was het logisch dat er vroeg of laat een vervolg zou komen. Alleen waren de datum en daarbij de titel nog niet bekend. Maar op 25 mei 2014 is het zover: de grijpt ‘de moeder aller verkiezingen’ plaats. Reden genoeg dus voor VTM, Gazet van Antwerpen en ATV om naar aanloop van deze ‘moeder aller verkiezingen’ Deadline 25/5 aan te kondigen.

Het unieke concept van deze eigentijdse fictiereeks blijft onaangeroerd: de kijker zal gedurende 8 weken een real-time-experience ondergaan, aangezien Deadline 25/5 gelijkloopt met de echte verkiezingscampagne. De reeks zal immers ook nu weer door VTM en ATV simultaan worden uitgezonden in aanloop naar de échte verkiezingen, met de grote ontknoping in de week van 25 mei 2014 (de dag van de verkiezingen).

Deadline 25/5 vertelt het verhaal van Marianne Smidt, een jonge journaliste die gepassioneerd is door haar vak. Haar persoonlijke leven en haar zoon Seppe komen zeker op de eerste plaats, maar de inkt kruipt al snel waar hij niet gaan kan. Ze pikt de draad van haar job als journaliste bij Gazet van Antwerpen terug op, want ze gelooft principieel dat de waarheid moet verteld worden, altijd en overal...
Na anderhalf jaar onder het bewind van de nieuwe burgemeester gaat in ’t Stad alles zijn gangetje. De dingen waarover gezeurd werden voor de verkiezingen van 2012, zijn ook de dingen waarover men in 2014 zeurt. En ondertussen maken Antwerpen, Vlaanderen en België zich op voor de moeder aller verkiezingen, die de toekomst van het land zal bepalen, op 25 mei 2014.

De cast zal bestaan uit ondermeer Charlotte Vandermeersch, Peter Van den Begin, Gert Winckelmans, Dirk Van Dijck, Francis Connelly, Marc Lauwrys, Greg Timmermans, Michael Pas en Viv Van Dingenen die allemaal hun rollen hernemen. Verder zien we ook nog nieuwkomers Koen De Bouw, Ruth Becquart en Inge Paulussen.

De regie is in handen van Maarten Moerkerke (o.a. Deadline 14/10, Spike, Zone Stad,…) terwijl Ed Vanderweyden (Deadline 14/10, Code 37,…) opnieuw showrunner is.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •