1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

De Hoofdprijs

Season1.be335

Johan Nijenhuis en Alain De Levita zijn in de wereld van televisie lang geen onbekenden. Na ondermeer producent te zijn geweest voor Goede Tijden, Slechte Tijden en Westenwind, kwam de grote doorbraak er in 2001 met de langspeelfilm Costa! Daarna volgden de gelijknamige tv-serie en de serie Rozengeur & Wodka Lime. Een volgende grote stap werd gezet met de tv-serie Zoop en de daaruit voortvloeiende bioscoopfilms Zoop In Afrika, Zoop In India en Zoop In Zuid-Amerika. In België kreeg het duo pas echt voet aan de grond in 2006 toen VTM besloot om de successerie Voetbalvrouwen uit te zenden. De Hoofdprijs, een komische dramaserie rond drie families met veel en weinig geld, werd een geslaagd tussendoortje. Geen hoogstaande televisie, maar best leuk en gezellig net zoals die andere serie van Nijenhuis, Voetbalvrouwen.
De Hoofdprijs is een leuke serie waarin drama hand in hand gaat met humor. De serie heeft verschillende raakvlakken met Gooische Vrouwen en met de familie Flodder en brengt heel herkenbare situaties. In de rolverdeling herkennen de fans van Voetbalvrouwen vast en zeker enkele vertrouwde gezichten: Jaap Leenders wordt gespeeld door Frans van Deursen, die in Voetbalvrouwen de baas speelde van Heros, terwijl Stef Moes vertolkt wordt door Stephan Evenblij, die in de voetbalserie de rol speelt van Mickey, de broer van Solange. Vooral deze laatste zorgt voor heel wat humoristische scènes. Florian Bestevaer wordt op zijn beurt vertolkt door routinier Jack Wouterse, die ondermeer te zien was als Henk Grijpstra in Grijpstra & De Gier en in Vet Hard. Hetzelfde thema (familie wint het grote lot) werd in Vlaanderen gebruikt voor de serie Rang 1, dat evenwel niets te maken heeft met deze serie.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Frans van Deursen, Annick Boer, Stephan Evenblij, Lieke Antonisen, Lieneke le Roux, Jack Wouterse

Prijzen: geen

Aantal seizoenen: 1

Beschikbaar op DVD: seizoen 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2009) aantal afleveringen: 13

In De Hoofdprijs staan drie families centraal: de familie Leenders, de familie Moes en de familie Bestevaer. Jaap Leenders is getrouwd met Cindy van Wijk, die de zus is van Melissa, die op haar beurt getrouwd is met Stef Moes. De familie Bestevaer wàs een schatrijke familie, die nu de familie Moes als buren krijgt. En wat wil nu het toeval, Jaap en Stef kopen elk zonder het van elkaar te weten een half lot uit de loterij en winnen allebei 12 miljoen euro. Jaap is een échte Hollander die zijn rijkdom voor iedereen verborgen wil houden, frietenbakker Stef en tuttebel Melissa echter, willen het geld laten rollen en steken het niet onder stoelen of banken dat ze miljonair geworden zijn.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •