1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Feuten

Season1.be3,53,55

Feuten (of ‘Schachten’ in het Vlaams) is een serie over een elitair studentenhuis en de mensen die het bewonen. Centraal staat een slagerszoon die er - ondanks zijn afkomst - alles voor over heeft om erbij te horen. De serie spitst zich niet toe op de ontgroeningen of bacchanale zuipfestijnen (hoewel die zijdelings wel aan bod komen), maar focust zich in de eerste plaats op de personages, die zich gaandeweg meer en meer profileren. Je kan ook niet zeggen dat Feuten een serie is die enkel voor jongeren is geschikt. De achterliggende thematiek en de voortdurende strijd voor respect en macht zullen ook een ouder publiek aanspreken. De regie is erg vlot waardoor de serie zich heel makkelijk laat bekijken. De cast bestaat uit jonge acteurs uit o.a. series als Spangas en De Co-assistent. Hoofdrol Manuel Broekman was ook te zien als Dylan, de zoon van Barry Atsma in Voetbalvrouwen.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Manuel Broekman, Tim Murck, Pepijn Schoneveld, Hanna Verboom

Prijzen: geen

Aantal seizoenen: 3 (het derde seizoen start in Nederland vanaf eind augustus)

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2010) aantal afleveringen: 9

Bram Wagtmans is de zoon van een slager en is vastberaden om het verder te schoppen dan zijn vader. Om deze reden wil hij graag lid worden van de studentenvereniging. Helaas neemt het studentenhuis Ithaka maar één lid per jaar aan. Gezien de grote concurrentie zet Bram alles op alles om lid te worden van de studentenvereniging. Hij begeeft zich in het heftige studentenleven en doet netjes wat de ouderejaars hem opdragen. Zo weet Bram steeds verder op te klimmen op de sociale ladder van de vereniging. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de eerstejaars. Maar dat verandert plots wanneer hij betrokken raakt bij een gruwelijke gebeurtenis. Bram zal moeten kiezen hoever hij wil gaan om toe te treden tot de vereniging.

Seizoen 2 (2012) aantal afleveringen: 10

Bram is praeses geworden, maar niemand weet echt hoe het in zijn werk is gegaan. Olivier is verbannen en haalt uit wrok de clubkas leeg. Hij is verbannen maar gooit het op een akkoordje met Bram zodat hij kan terugkomen. Eén van de nieuwe studenten is de Nederlandse Prins. De pers heeft nieuws geroken en infiltreert in het studentenmilieu om de meest sappige of choquerende verhalen naar buiten te kunnen brengen. Maar alles loopt niet zoals gepland als Bram verliefd wordt op de infiltrante. De aan de kant gezette Marie-Claire doet er alles aan om de persfraude aan het licht te brengen...

 

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •