1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Smash

Season1.be445

Smash, ontsproten aan het brein van uitvoerend producent Steven Spielberg, gaat over alles wat er achter de schermen gebeurt van een gloednieuwe musical rond Marilyn Monroe. De serie volgt het leven van de personen die hierbij betrokken zijn: van het schrijversduo, over de producent tot de regisseur. Uiteraard komen ook de acteurs ruim aan bod. De focus ligt op de twee actrices die aanspraak maken op de hoofdrol. Hoewel die al van in het begin toegewezen wordt, blijft het gevoel dat de keuze nog altijd een andere richting kan uitgaan doorheen de hele reeks bewaard. Eén van de dames die aansprak mag maken op de rol van Marilyn Monroe is nieuwkomer Karen Cartwright, op zoek naar de (eindelijke) doorbraak en samenwonend met Dev, anderzijds is er Ivy Linn, iemand met ervaring die ook de persoonlijke favoriete is van schrijver Tom. Dat Ivy onderweg ook het bed in duikt met regisseur Derek Mills, vindt ze leuk meegenomen voor haar carrière. Mills, die een slechte reputatie heeft als mens, maar een keigoed regisseur is, is een player voor wie een sekspartijtje uiteindelijk geen enkele professionele invloed heeft.
Smash vaart zonder twijfel mee op de golf die de serie Glee in beweging heeft gezet. Alleen vinden we deze serie stukken beter. Niet alleen wordt het thema veel serieuzer aangepakt, ook blijven de clichés eerder beperkt, wordt er gewerkt met eigen nummers en is de musical-approach eerder beperkt (leuk is dat men bij bvb. rehearsals of andere muzikale intermezzi, de scènes laat zien hoe ze uiteindelijk er zouden kunnen uitzien in het echt…). De personages zijn ook een stuk boeiender en niet zo vlak als men zou kunnen denken. Als je bvb. denkt dat een bepaalde verhaallijn zo of zo gaat lopen, kom je meestal bedrogen uit want dan blijkt dat de karakters toch net iets anders gaan reageren. Smash weet te boeien, enerzijds door de problemen die gecreëerd worden rond het opzetten van de show, anderzijds door de evolutie van de personages. Vandaar ook dat de serie meer weg heeft van Fame dan van Glee. In de rolverdeling herkennen we bekende acteurs als Anjelica Huston die producente Eileen Rand speelt, Debra Messing als Julia, één van de twee scenaristen en Jack - Derek Mills - Davenport die bekend werd met Coupling, maar daarna ook te zien was in de eerste twee Pirates Of The Caribbean-films. De rol van Karen wordt gespeeld door Katharine McPhee, die ooit nog tweede werd in American Idol. Ivy Linn wordt dan weer vertolkt door Megan Hilty, die buiten wat gastrollen in o.a. Desperate Housewives, The Closer, CSI en Bones nog niet is doorgebroken bij het grote publiek. Het tweede seizoen staat op stapel, maar nu al is geweten dat er vier belangrijke personages (toevallig allemaal mannen) niet meer zullen meespelen. Wel worden er drie nieuwe personages (twee mannen en een dame) aan seizoen twee toegevoegd.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Katherine McPhee, Debra Messing, Megan Hilty, Jack Davenport, Anjelica Huston

Prijzen: 1 prijs (een Emmy) en 7 nominaties (waaronder 3 voor een Emmy)

Aantal seizoenen: 
2 (het tweede seizoen begint in Amerika op 5 februari)

Beschikbaar op DVD: nog niet beschikbaar op DVD

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2012): 15 afleveringen

Seizoen 2 (2013): 13 afleveringen
Nu Bombshell naar Brooklyn gaat ontstaan er interne problemen, vooral van financiële aard. Wanneer Karen de nieuwkomers Jimmy en Kyle ontmoet, raakt zij onder de indruk van hun capaciteiten. De twee hebben namelijk een musical op poten gezet, maar kunnen alle hulp gebruiken. Bovendien raakt Karen verliefd op Jimmy. Ze besluit Bombshell te ruilen voor het veel kleinere Hit List. Ivy - die meespeelt in de flop Liaisons - wordt opnieuw opgetrommeld om Marilyn te spelen.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •