1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Desperate Housewives

Season1.be445

In Desperate Housewives volgen we een stelletje niet onknappe huisvrouwen die na de dood van een buurvrouw/vriendin in de chique straat Wisteria Lane, hun leven proberen verder te zetten. Teri Hatcher (de klungelige Susan), Marcia Cross (de obsessieve Bree Van De Kamp), Eva Longoria (Gabrielle die het met de tuinman doet) en Felicity Huffman (Lynette met de hyperkinetische kids) wisten in no time de harten te stelen van televisiekijkend Amerika en later ook van Europa (Desperate Housewives diende ook als inspiratiebron voor de Nederlandse successerie Gooische Vrouwen). De reeks werd overstelpt met Emmy’s en Golden Globes. De sterkte van het geheel ligt ongetwijfeld in de subtiele combinatie van humor, intriges, cynisme en mystiek. Een cocktail die duidelijk in de smaak viel bij het grote publiek.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Ricardo Chavira, Brenda Strong, James Denton, Doug Savant, Kyle MacLachlan, Dana Delany.

Prijzen: 52 prijzen (waaronder 7 Emmy’s en 3 Golden Globes) 127 nominaties (waaronder 31 voor een Emmy en 10 voor een Golden Globe)

Aantal seizoenen: 8

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 8

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2004) aantal afleveringen: 23
Desperate Housewives speelt zich af in Wisteria Lane in een highclass buurt. Al in de eerste aflevering komen we er achter dat de buurt niet zo netjes en rustig is als op het eerste gezicht lijkt. Huisvrouw Mary pleegt zelfmoord in het midden van haar comfortabele woonkamer. In de rest van de serie is Mary de alles-wetende verteller, zo krijgen we een kijkje in de levens van de huisvrouwen in Wisteria Lane.

Seizoen 2 (2005) aantal afleveringen: 24
Bree probeert haar leven opnieuw te ordenen zonder Rex, Lynette gaat terug aan de arbeid, maar dat verloopt nogal chaotisch en Susan gaat verder met haar aan-uit-relatie met Mike.
 
Seizoen 3 (2006) aantal afleveringen: 23
Leef mee met de vrouwen van Wisteria Lane en ontdek hoe het zit met de nieuwe liefde van Susan, het wisselvallige huwelijk van Bree en Orson. En dan is er nog die gevaarlijke nieuwe bewoner verderop in de straat...

Seizoen 4 (2007) aantal afleveringen: 17
Een oude vriendin (Dana Delany) sluit zich aan bij onze 'desperate housewives', maar dat brengt de sudderende buurt meteen tot een kookpunt.

Seizoen 5 (2008) aantal afleveringen: 24 
Zijn de banden die de dames van Wisteria Lane met elkaar hebben voldoende opgewassen tegen de komst van Edie's mysterieuze nieuwe man? En wie zullen het tegen elkaar opnemen in de 'Huisvrouw van het Jaar' verkiezing? Het belooft het meest heerlijk schandalige seizoen tot nu toe te worden voor de voorstedelijke verleidsters.

Seizoen 6 (2009) aantal afleveringen: 23
De buurt reageert geschokt op de komst van Angie Bolen (Drea de Matteo) en haar gezin, en het wordt al snel duidelijk dat die iets te verbergen hebben. Wat is hun geheim, en wat zijn hun ware bedoelingen? Als er een vliegtuig crasht op Wisteria Lane gaat iedereen nadenken over zijn/haar leven en over de keuzes die hen hebben gemaakt tot wie ze zijn.

Seizoen 7 (2010) aantal afleveringen: 23
Een gloednieuwe rivale (Vanessa Williams) zorgt voor nog meer spanning, bedrog en liefdesverwikkelingen, de messen worden met andere woorden opnieuwe geslepen op Wisteria Lane. Lynette is jaloers, omdat Renee zich te veel met Tom bemoeit en Bree merkt dat ze gevoelens krijgt voor Keith (Brian Austin Green). Ondertussen doet Gabrielle een persoonlijke ontdekking die haar leven op zijn kop zet, komt Susans leven in gevaar en loopt iedereen op z'n tenen vanwege een mysterieuze schietpartij. Maar de hechte vriendschap en de geheimen die ze delen houdt's werelds beroemdste huisvrouwen, ondanks alle moeilijkheden, bij elkaar.

Seizoen 8 (2011) aantal afleveringen: 23

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •