1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Eastbound & Down

Season1.be3,53,55

Deze komische serie gaat over een zekere Kenny Powers, een bekend baseballspeler met een gigantisch grote mond en een buitensporig groot ego, die na een wisselende carrière in de major league nu op z’n retour is. Hij kan aan de slag als turnleraar in de middelbare school die hij ooit de rug heeft toegekeerd, waar ook zijn ex-vriendin werkzaam is.
Het meest opmerkelijke aan deze HBO-serie, naast de vertolking van Danny McBride (Your Highness), is dat ze ontsproten is aan het brein van Will Ferrell, die deze serie ook produceert en er een bijrol in speelt. Eastbound & Down kreeg lovende kritieken waardoor er prompt een tweede én derde seizoen besteld werd. Dit is over de top: plat, seksistisch, vulgair en ga zo maar door, maar... wel leuk en bij momenten hilarisch.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Danny McBride, Steve Little, John Hawkes, Katy Mixon


Prijzen: 5 nominaties

Aantal seizoenen: 4 (het vierde seizoen is toegezegd) 

Beschikbaar op DVD: seizoen 1

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2009) aantal afleveringen: 6
Kenny Powers wàs een baseballlegende, maar nu hij een kilootje zwaarder is geworden en zijn werpsnelheid - zijn grootste wapen - heel wat verminderd is, is er voor hem op het hoogste niveau geen plaats meer. Kenny trekt in bij zijn broer, maar gaat er nog steeds vanuit dat hij de meest populaire Amerikaan is die er op de wereldbol rondloopt. Omdat hij het de andere mensen erg lastig maakt, moét hij op zoek achter werk. Uiteindelijk kan hij als sportleraar beginnen in de lokale school. Maar ook daar kan hij zijn draai maar niet vinden. Tot hij plots vaststelt dat ook zijn oude liefde op dezelfde school werkzaam is. Helaas voor Kenny staat zij op het punt te huwen met de directeur van de school, een sjlemiel van de hoogste orde. Gelukkig krijgt Kenny steun van een collega, Stevie Janowski, die omdat hij dé Kenny Powers van vroeger aanbidt, bereid is om alles voor Kenny te doen wat hij ook maar wil...

Seizoen 2 (2010) aantal afleveringen: 7

Seizoen 3 (2011) aantal afleveringen: 8
Kenny Powers heeft een contract vast bij de Myrtle Beach Mermen en geniet volop van zijn nieuwe leventje. Hoewel April hem heeft laten zitten en Kenny verplicht is zijn zoontje Toby alleen op te voeden. Gelukkig is Stevie er nog net als Kenny's vader en moeder die plots weer in z'n leven verschijnen. De komst van een veelbelovende Russische speler verdringt Kenny naar de achtergrond, maar dan plots krijgt hij dé kans van zijn leven en die neemt hij met beide handen zodat hij opnieuw een kans krijgt in de majors. En net wanneer alles weer in de plooi lijkt te vallen en Kenny de roem krijgt waar hij altijd naar streefde kiest hij voor... Toby en April. En dan slaat het noodlot toe... In dit seizoen zijn er gastrollen voor ondermeer Matthew McConnaughey en Seth Rogen.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •