1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Voetbalvrouwen

Season1.be2,52,55

Voetbalvrouwen is een comedy-serie bedacht door Ingrid van de Heuvel en Johan Nijenhuis. De serie focust zich net als Gooische Vrouwen op de virendschap tussen een aantal vrouwen, ditmaal zoals de titel al laat vermoeden, vrouwen van voetballers. Het voetbalteam waar het om draait en die gevestigd is in Amsterdam, noemt heel toevallig Heros. Alle clichés over voetbalvrouwen worden in deze serie bevestigd en uitvergroot. Qua verhaallijnen zijn er dan ook veel gelijkenissen met Gooische Vrouwen. Amoureuze intriges, shoppen, mediageilheid, jaloezie, chantage, baby’tjes etc. vormen de topics van de verschillende afleveringen. Omdat alles extra in de verf wordt gezet, verliest de serie heel wat van zijn geloofwaardigheid, ook en vooral in zijn meer dramatische momenten (moord, zelfmoord, chantage, kidnapping, overspel…). Naar het einde toe zijn de verhalen dan ook meer en meer ongeloofwaardig. Het feit dat de vriendinnen en de acteurs per seizoen voortdurend veranderden, heeft de populariteit niet veel goed gedaan. De serie hield op te bestaan na drie seizoenen. Van de oorspronkelijke voetbalvrouwen schoot uiteindelijk alleen Lone van Roosendaal over. Even was er sprake van een langspeelfilm, maar zover is het nooit gekomen. In de rolverdeling herken je zonder twijfel Leontine Ruiters, de echtgenote van Marco Borsato, en fotomodel en presentatrice Yolante Cabau van Kasbergen (in het echt een échte voetbalvrouw, gezien haar huwelijk met Wesley Sneijder).

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Lone van Roosendaal, Leontine Borsato, Barry Atsma, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Joop Sertons, Nicolette van Dam, Peggy Vrijens, Sophie van Oers, Mike Weerts, Bas Muijs

Prijzen: geen

Aantal seizoenen: 3

Beschikbaar op DVD: seizoen 1, 2 en 3

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2007) aantal afleveringen: 10

Voetbalploeg Heros heeft met Danny Doornbos een nieuwe spits aangekocht. Hoerdoor moet de huidige spits, Jeffrey Woesthoff, wijken. Renske, de vriendin van Danny, heeft het moelijk met haar nieuwe status en verliest haar werk. Solange breekt door met een eigen kledinglijn voor honden. Ze zwicht voor het huwelijksaanzoek van Italo en zegt toe op voorwaarde dat hij haar beter zal behandelen. Trainer Arjen pleegt zelfmoord nadat zijn dubbel leven onthuld wordt door de pers. Voor Liz staan er moeilijke tijden te wachten. Jeffrey krijgt een aanbod om in Bahrein te gaan voetballenn tot grote ergernis van Melanie die het moeilijk krijgt met haar leeftijd.

Seizoen 2 (2008) aantal afleveringen: 13

Danny is zwaar gekwetst. Hierdoor komt z’n huwelijk onder spanning te staan. Renske zoekt troost en afleiding bij Gio, Danny’s vervanger. Renske bevalt van een zoon van Gio. Danny wil echter de vader zijn en herstelt zijn relatie met Renske. Melanie krijgt bezoek van haar zus Madonna die naast haar komt wonen. Mel zoekt haar toevlucht in de drank omdat ze haar tegenslagen niet kan verwerken.Diego, de zoon van Mel, heeft besloten om in te gaan wonen bij Madonna. Jeffrey komt even naar huis om Diego te halen, maar een misverstand leidt tot een dramatische ontknoping.

Seizoen 3 (2009) aantal afleveringen: 13

Solange wordt aangereden door coach Rutger die in het ongeval ook zijn zwangere Liz kwijtraakt. Solange ondergaat plastische chirurgie. Danny ziet Renske intrekken bij Gio en zoekt troost bij Kate de Witte, de styliste van de ploeg. Die krijgt echter af te rekenen met haar verleden wanneer ze benaderd wordt door een pornoregisseur. Mel krijgt het bezoek van haar vader met wie ze in onmin leefde. Diego ontdekt een en ander over zijn moeder, maar gaat inwonen bij Madonna. Mel gooit zich op de nieuwe aanwinst van Heros, Kofi Akua, die nu bij haar inwoont. De club wordt voortaan geleid door Oksana, de vrouw van de Oekraïense voorzitter.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •