1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Follow The Money (s3)

Season1.be445

Follow The Money (Bedrag), is een Deense thrillerserie die zich afspeelt in de financiële wereld en die werd geschreven door Jeppe Gjervig Gram, de scenarist van Borgen. Het is tevens de nieuwe serie van de Deense publieke omroep (DR),
 de producent van The Killing, Borgen en The Legacy.

In Follow The Money worden we meegenomen in de wereld van de financiële crime, waar hebzucht en machtswellust overheersen. Het is een verhaal van ambitie die corrumpeert en de manier waarop de georganiseerde misdaad hun buit witwast. Nikolaj Lie Kaas (Series Q, The Killing 3), Thomas Bo Larsen (Jagten, Festen), Natalie Madueno en Esben Smed Jensen spelen de hoofdrollen.
De regisseur van deze serie is Per Fly, winnaar van een Guldbagge Award voor beste regie voor de langspeelfilm Monica Z.

De serie ging in Denemarken in première op 1 januari. 1,26 miljoen mensen keken naar de eerste aflevering die een waardering kreeg van 4.1 en een marktaandeel van 48%. Voor de tweede aflevering steeg het aantal met 150.000 kijkers, goed voor een marktaandeel van 56% met een rating van 4.3.

De serie die complex is met vele personages, viel ook bij de pers in de smaak en kon in bijna alle media rekenen op uitstekende recensies. In vergelijking met andere gekende series deed Follow The Money het beter dan het derde seizoen van The Bridge (goed voor 839.000 kijkers), maar minder goed dan The Legacy (1,58 miljoen) en 1864 (1,7 miljoen). Dit alles zou te maken hebben met het veranderende kijkgedrag. Uitgesteld kijken neemt immers meer en meer toe.

In het tweede seizoen stuit inspecteur Mads op een nieuwe oplichtingszaak. Die zaak blijkt al snel veel groter dan hij oorspronkelijk gedacht had. En dan is er nog Mr. Christensen, die contact opneemt met Claudia en haar een nieuwe kans biedt. Zij probeert op haar manier aan de top te komen en is vastberaden Christensen uiteindelijk te slim af te zijn.

Ondertussen raakte ook het nieuws bekend dat Follow The Money een Amerikaanse remake gaat krijgen. Met Richard Brown (True Detective) heeft Endemol Shine Studios, dat de rechten heeft verworven, alvast een uitstekende uitvoerend producent binnengehaald.

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Claes Ljungmark, Esben Smed Jensen, Nikolaj Lie Kaas, Thomas Bo Larsen

Prijzen: 3 prijzen en 4 nominaties

Aantal seizoenen:


Beschikbaar op DVD:
seizoen 1, 2, 3 (vanaf 9 juli 2019) 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2016) aantal afleveringen: 10
Vlakbij een windmolenpark wordt een lijk gevonden. Inspecteur Mads bijt zich vast in de zaak en gaat op zoek naar het verband tussen het dode lichaam en vermeende wanpraktijken binnen de energiewereld waarin de overledene werkzaam was. Hij stuit al gauw op verdachte financiële ontwikkelingen bij Energreen, een snel groeiend groene-energie imperium dat geleid wordt door de charismatische CEO Alexander. Wanneer de jonge, ambitieuze advocaat Claudia fraude aan het licht brengt binnen het bedrijf, wordt ze halsoverkop aangesteld als hoofd Juridische Zaken. Een promotie waardoor ze meer en meer verstrikt raakt in het financiële en juridische bedrog waarmee Energreen verder bouwt aan zijn weg naar de top. Een tiendelige serie die ons meeneemt naar de wereld van de financiële crime, waar hebzucht en machtswellust overheersen.

Seizoen 2 (2017) aantal afleveringen: 10

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •