1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

The Thick Of It

Season1.be445

The Thick Of It is een comedy serie die op een satirische manier de interne werking van de Britse regering op de korrel neemt. Centraal staan de spindokters en de media die het opnemen tegen de ambtenaren. Het eerste seizoen werd uitgezonden in 2005. De serie won talrijke prijzen waaronder een BAFTA voor Beste Sitcom (2 x), Beste Comedy Performance en Beste Mannelijke en Vrouwelijke Hoofdrol in een comedy.

De bedenker van de serie is Armando Iannucci, die onlangs ook scoorde met de HBO-serie Veep, een aangepaste Amerikaanse versie van The Thick Of It. Naar verluidt zou dit vierde seizoen, dat bestaat uit zeven afleveringen het allerlaatste zijn, hoewel Iannucci in een interview wel toegaf open te staan voor eventuele specials. In 2009 schreef en regisseerde hij ook nog de bioscoopfilm In The Loop, die een spin-off was van de serie.

De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Britse acteurs (uiteraard) die vooral bekend zijn van televisiewerk. De bekendste onder hen is misschien wel Peter Capaldi die ook te zien was in de langspeelfilms Dangerous Liasons, Local Hero, Bean en Captives. Verder is Capaldi ook bekend van de tv-series Torchwood en Skins. Andere rollen zijn er voor Chris Addison (Skins), Rebecca Front (Nighty Night), James Smith en Joanna Scanlan

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Chris Addison, Peter Capaldi, James Smith, Rebecca Front, Jane Scanlan

Prijzen: 18 prijzen (waaronder 5 BAFTA's en 2 Golden Nymphs) en 16 nominaties (waaronder 4 voor een BAFTA en 3 voor een Golden Nymph)

Aantal seizoenen: 4 (het vierde loopt vanaf september in UK)

Beschikbaar op DVD: bij ons nog niet beschikbaar op DVD

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2005) aantal afleveringen: 6
Seizoen 2 (2007) aantal afleveringen: 2
Seizoen 3 (2009) aantal afleveringen: 8
Seizoen 4 nog onbekend

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •