1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Matroesjka's

Season1.be445

Wie dacht dat er in Vlaanderen geen schitterende misdaadreeksen gemaakt konden worden, heeft het mis. Kijk maar eens naar Matroesjka's, een rauwe, keiharde misdaadreeks rond vrouwenhandel en prostitutie. De serie herbergt niets dan karakteracteurs met Peter Van Den Begin en Tom Van Dyck als absolute uitschieters. Van Den Begin speelt Rya Van Mechelen, de flamboyante en keiharde zakenman die samen met wat zakenpartners meisjes gaat recruteren in Vilnius. De meisjes worden geselecteerd om te gaan strippen en moeten na hun contract eerst een kleine opleiding krijgen. Daar worden de bedoelingen van de vrouwenhandelaars al snel duidelijk. Strippen is duidelijk niet genoeg en om het met de woorden van Peter Van Den Begin’s personage te zeggen ‘If you want to earn money then you’ll fuck!’. Ondertussen is een lastige journalist aan het proberen één en ander bloot te leggen over de vrouwenhandel in België. Matroesjkas is ook de eerste Vlaamse reeks die niet irriteert omwille van het Antwerps dialect. Integendeel, het hoort er gewoon bij. Marc Punt (Frits & Freddy) was de man achter de schermen en wist een reeks te maken die gegrift zal staan in de annalen van de Vlaamse tv-geschiedenis. Strak, keihard en ontnuchterend. Aanrader!

De reeks toont het ware gelaat achter de vrouwenhandel en schuwt geen geweld. Integendeel. Sommige geweldscènes zouden zo uit een film van Tarantino kunnen komen. De sterkte van de reeks ligt ongetwijfeld bij de acteurs, want regisseur Marc Punt heeft het onderste uit de kan willen halen en het summum van Vlaamse acteurs (Peter Van Den Begin, Wim Opbrouck, Lucas Van Den Eynde, Stany Crets, Tom Van Dyck, Frank Aendenboom en zo kunnen we nog even doorgaan) verzameld om het geheel naar het niveau te tillen waar de reeks nu staat. De serie is zo spannend en actievol dat men bijna zou vergeten dat de reeks in het Antwerps gesproken is. Vlaamse klasse en dat mag ook eens gezegd worden! 

Koop online bij Kopen bij Bol.com

Acteurs: Peter Van den Begin, Axel Daeseleire, Evgeniya Khirivskaya, Tom Van Dyck, Zemyna Asmontaite, Manou Kersting, Luk Wyns, Veerle De Jonghe

Prijzen: de reeks won in 2008 de Ha! van Humo

Aantal seizoenen: 2

Verkrijgbaar op DVD: seizoen 1 en 2 

 

Bekijk de trailer

Seizoen 1 (2006) aantal afleveringen: 10

Vrouwenhandelaar Ray Van Mechelen en zijn rechterhand Mark Camps houden audities in Vilnius. Hun bedoeling: meisjes meesmokkelen om ze in België in de prostitutie te dwingen. De aanpassing verloopt niet voor iedereen even goed. Journalist Nico Maes schrijft artikelen over de illegale vrouwenhandel en klaagt ook de laksheid van de politie aan. De bende wordt nerveus en de onderlinge twisten nemen toe. Ray en Vincent zijn het steeds vaker oneens over de koers die moet gevolgd worden. Schaduwfiguren Jan Verplancke en Eddy Schoofs worden benaderd door Vincent. Tussen Ray en Vincent komt het tot een openlijk conflict. Kalinka die door Ray aan de deur gezet is, zint op wraak.

Seizoen 2 (2008) aantal afleveringen: 10

Ray Van Mechelen en Eddy Stoefs komen na drie jaar uit de gevangenis en merken dat Jan Verplancke er met hun geld vandoor is richting Thailand. Bob Sels krijgt in Antwerpen het bezoek van Oekraïense vrouwenhandelaars die de Pussycat kort en klein slaan. Ray reist naar Kiev om er meisjes te rekruteren voor Bob Sels. Jan Verplancke en Eddy Stoefs zijn gevlucht uit Pattaya. Terug in Antwerpen willen ze samenwerken met Bob Sels, maar die vertrouwt Jan en Eddy niet. Jan reist naar Bulgarije om er voor Sels nieuwe meisjes te kopen. Boekhouder Tony moet mee om hem in de gaten te houden. In Antwerpen wordt Eddy Stoefs plots opgepakt door de politie. Jan Verplancke keert zonder meisjes en zonder geld terug uit Bulgarije. Het geduld van Bob Sels is op. Hij geeft Verplancke een week de tijd om andere meisjes te vinden of hem alles terug te betalen.

Zelf een reactie/antwoord toevoegen

  •